Ζημίες $1 δισ. στο εξάμηνο για τη Lloyds

Ζημίες 676 εκατ. στερλινών - δηλαδή σχεδόν 1 δισ. δολ. - ανακοίνωσε για το πρώτο εξάμηνο του έτους η Lloyds Banking Group αν και η βρετανική τράπεζα εκτιμά ότι θα πετύχει τους ετήσιους στόχους

Ζημίες $1 δισ. στο εξάμηνο για τη Lloyds
Ζημίες 676 εκατ. στερλινών - δηλαδή σχεδόν 1 δισ. δολ. - ανακοίνωσε για το πρώτο εξάμηνο του έτους η Lloyds Banking Group αν και η βρετανική τράπεζα εκτιμά ότι θα πετύχει τους ετήσιους στόχους, καθώς προχωρά στο πρόγραμμα μείωσης του κόστους λειτουργίας και πώλησης περιουσιακών στοιχείων.

Συνολικά τα έσοδα της Lloyds – η οποία επισημαίνεται ότι σε ποσοστό 40% ανήκει στο βρετανικό δημόσιο μετά την στήριξη που δέχθηκε εν μέσω χρηματοοικονομικής κρίσης – διαμορφώθηκαν στα 16,25 δισ. στερλίνες. Πριν από ένα χρόνο, η Lloyds είχε καταγράψει ζημίες 2,31 δισ. στερλίνες με έσοδα 16,52 δισ. στερλίνες.

Ο διευθύνων σύμβουλος Antonio Horta Osorio έκανε πάντως λόγο για «ανθεκτική πορεία εν μέσω δύσκολου οικονομικού περιβάλλοντος και καθώς μειώνεται η εμπιστοσύνη του κοινού στον κλάδο μας». «Θα πετύχουμε τους ετήσιους στόχους μας και κάνουμε σημαντική πρόοδο» κατέληξε.

Επισημαίνεται ότι η Lloyds ότι μετά από πρόσφατη δικαστική απόφαση, υπάρχουν πολλές απαιτήσεις πελατών της Lloyds που ζητούν αποζημιώσεις για την εσφαλμένη πώληση ασφαλιστικών προϊόντων εξασφάλισης πληρωμών. Η Lloyds δήλωσε ότι αυξάνει το ποσό των προβλέψεων κατά 700 εκατ. στερλίνες για να καλύψει τις σχετικές αποζημιώσεις.
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v
Απόρρητο