Ολλανδία:Δημοπρασίες εντόκων με αρνητικό επιτόκιο

Οι επενδυτές φαίνεται ότι προτιμούν να "παρκάρουν" τα κεφάλαιά τους στην ασφάλεια του ευρωπαϊκού Βορρά ακόμη και με αρνητικό επιτόκιο. Η Ολλανδία άντλησε συνολικά 2,38 δισ. από έντοκα με αρνητική μέση απόδοση.

Ολλανδία:Δημοπρασίες εντόκων με αρνητικό επιτόκιο
Αρνητικό επιτόκιο καταγράφηκε σε δύο δημοπρασίες εντόκων γραμματίων στις οποίες προχώρησε η Ολλανδία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, η Ολλανδία άντλησε 1,25 δισ.ευρώ από τίτλους λήξεως τον Οκτώβριο με μέση απόδοση στο -0,041%. Επίσης άντλησε 1,13 δισ. ευρώ από ομόλογα λήξεως τον Ιανουάριο με μέση απόδοση στο -0,029%.

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο LinkedinΕπισημαίνεται ότι στις αρχές Ιουνίου η Ολλανδία πούλησε τριετή έντοκα γραμμάτια με μέση απόδοση στο -0,13%, καθώς αρκετοί επενδυτές φαίνεται ότι προτιμούν να "παρκάρουν" τα κεφάλαιά τους στην ασφάλεια του ευρωπαϊκού Βορρά ακόμη και με αρνητικό επιτόκιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v