Merkel: Mετά την τρόικα συζητάμε για Ελλάδα

Δεν θα κάνω υποθετικές συζήτησεις για τους όρους του ελληνικου μνημονίου, δήλωσε την Τρίτη η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel, λέγοντας ότι θα περιμένει την επόμενη έκθεση της τρόικα για τη χώρα.

Merkel: Mετά την τρόικα συζητάμε για Ελλάδα
Δεν θα κάνω υποθετικές συζήτησεις για τους όρους του ελληνικου μνημονίου, δήλωσε την Τρίτη η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel στα πλαίσια της συνόδου του G20 στο Μεξικό, λέγοντας ότι θα περιμένει την επόμενη έκθεση της τρόικα για τη χώρα.

Όσον  αφορά την Ισπανία, η κα. Merkel υποστήριξε ότι η ισπανική κυβέρνηση αναμένεται να υποβάλλει σύντομα αίτημα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η κα. Merkel τονίσε ότι οι τράπεζες που δεν έχουν επαρκή κεφάλαια αποτελούν κίνδυνο για την σταθερότητα της οικονομίας. 

Παράλληλα, υποστήριξε ότι άσκησε πιέσεις για τη λήψη σκληρών μέτρων κατά του προστατευτισμού.

Ο Γάλλος πρόεδρος Francois Hollande, ανέφερε από την πλευρά του ότι αυτός και η Angela Merkel έχουν πλήρη επίγνωση ότι η ευρωζώνη πρέπει να βρει τις δικές της απαντήσεις για να επιλύσει την κρίση χρέους που αντιμετωπίζει, αντί να αναζητεί εξωτερική βοήθεια.

"Μπορεί να έχουμε διαφορετική οπτική, αλλά η κα. Merkel και εγώ γνωρίζουμε ότι η Ευρώπη πρέπει να έχει τη δική της απάντηση" είπε o κ. Hollande. "Δεν πρέπει να μας έρθει από έξω" υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin"Το ΔΝΤ δεν υπάρχει για να στηρίζει την Ευρώπη, ανεξάρτητα αν το έκανε για κάποιες χώρες όπως η Ελλάδα" πρόσθεσε ο κ. Hollande.





ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v
Απόρρητο