Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γαλλία: Προβλέπεται στασιμότητα και το Q2

Στασιμότητα της γαλλικής οικονομίας για δεύτερο διαδοχικό τρίμηνο προβλέπει η κεντρική τράπεζα της Γαλλίας. Το έλλειμμα του προϋπολογισμού, πάντως, μειώθηκε στα 29,4 δισ. ευρώ.

Γαλλία: Προβλέπεται στασιμότητα και το Q2
Στασιμότητα της γαλλικής οικονομίας για δεύτερο διαδοχικό τρίμηνο προβλέπει η κεντρική τράπεζα της Γαλλίας, επισημαίνοντας ότι καταγράφεται μικρή επιβράδυνση στους δείκτες τόσο για τον κλάδο των υπηρεσιών όσο και για τη βιομηχανία.

Συγκεκριμένα, οι δείκτες της κεντρικής τράπεζας της Γαλλίας για τον κλάδο βιομηχανίας και υπηρεσιών έμειναν αμετάβλητοι τον Απρίλιο στο 95 και 93 αντιστοίχως. Τα προκαταρκτικά στοιχεία για τον ρυθμό ανάπτυξης της Γαλλίας για το δεύτερο τρίμηνο αναμένεται να ανακοινωθούν στις 15 Μαΐου.

Το έλλειμμα του προϋπολογισμού, πάντως, μειώθηκε το πρώτο τρίμηνο του έτους στα 29,411 δισ. ευρώ έναντι 33,595 δισ. το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών της χώρας, τα δημόσια έσοδα αυξήθηκαν κατά 4,5%, ενώ οι δημόσιες δαπάνες αυξήθηκαν κατά 5,9%.
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v