Ανακάμπτει η κινεζική μεταποίηση

Βελτίωση συνθηκών στον κινεζικό κλάδο μεταποίησης κατά τον ΑΠρίλιο. Ο ΡΜΙ της HDBC διαμορφώθηκε στο 49,1, που συνεπάγεται μεν συρρίκνωση  δραστηριοτήτων, αλλά με σαφώς χαμηλότερο ρυθμό από το 48,3 του Μαρτίου.

Ανακάμπτει η κινεζική μεταποίηση
Βελτίωση των συνθηκών καταγράφεται στον κινεζικό κλάδο μεταποίησης κατά τον Απρίλιο από τον προηγούμενο μήνα. Συγκεκριμένα, ο δείκτης δραστηριοτήτων ΡΜΙ της HSBC διαμορφώθηκε τον Απρίλιο στο 49,1, που συνεπάγεται συρρίκνωση της κινεζικής μεταποίησης, αλλά με μικρότερο ρυθμό από ότι τον προηγούμενο μήνα. Επισημαίνεται ότι τον Μάρτιο, ο δείκτης ΡΜΙ είχε υποχωρήσει στο 48,3.

Η βελτίωση της κατάστασης στον κλάδο μεταποίησης κατά τον Απρίλιο «οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τα μέτρα χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς και κατά συνέπεια μειώνεται η ανησυχία για απότομη επιβράδυνση στην Κίνα» αναφέρει ο Hongbin Qu της HSBC

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο LinkedinΗ ομαλή επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας είναι ένα από τα μεγάλα στοιχήματα διεθνώς για το 2012. Η κυβέρνηση της χώρας έχει προχωρήσει σε αλυσιδωτές κινήσεις χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής (κυρίως μέσω της μείωσης του λόγου των υποχρεωτικών τραπεζικών αποθεμάτων) ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος ανώμαλης προσγείωσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v