Βουτιά στο κόστος δανεισμού της Ιταλίας

Η Ιταλία άντλησε 6,25 δισ. ευρώ από τη σημερινή δημοπρασία 5ετών και 10ετών ομολόγων όπου το βασικό χαρακτηριστικό ήταν η ισχυρή ζήτηση και η μείωση στο κόστος δανεισμού. Στο 5,5% το επιτόκιο για τα 10ετή.

Βουτιά στο κόστος δανεισμού της Ιταλίας
Η Ιταλία άντλησε 6,25 δισ. ευρώ από τη σημερινή δημοπρασία 5ετών και 10ετών ομολόγων  όπου το βασικό χαρακτηριστικό ήταν η ισχυρή ζήτηση.

Συγκεκριμένα, από τα 10ετή ομόλογα η Ρώμη άντλησε 3,75 δισ. ευρώ με μέση απόδοση στο 5,5% έναντι 6,08% κατά την προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία που είχε διεξαχθεί πριν από ένα μήνα. Από τα 5ετή ομόλογα, η Ιταλία άντλησε 2,5 δισ. ευρώ με μέση απόδοση στο 4,19% που είναι και το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2011.

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v