Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

J.Rogers: Δεν βλέπει φέτος έξοδο από την ευρωζώνη

Καμία χώρα δεν θα εξέλθει από την ευρωζώνη φέτος, εκτιμά ο διευθύνων σύμβουλος και επικεφαλής της Rogers Holdings, Jim Rogers. Αναμένει πανικό από το 2013.

J.Rogers: Δεν βλέπει φέτος έξοδο από την ευρωζώνη
Καμία χώρα δεν θα εξέλθει από την ευρωζώνη φέτος, εκτιμά ο διευθύνων σύμβουλος και επικεφαλής της Rogers Holdings, Jim Rogers, όπως δήλωσε στο CNBC.

«Δεν πιστεύω ότι θα δούμε καμία χώρα να εξέρχεται της ευρωζώνης μέσα στο 2012, καθώς φέτος αναμένονται 40 εκλογικές αναμετρήσεις και οι απανταχού κυβερνήσεις θα κάνουν το παν για να αντεπεξέλθουν», δήλωσε ο μεγαλοεπενδυτής.

Ενδεχομένως το 2013 να επικρατήσει πανικός και σίγουρα μέχρι το 2014 θα πρέπει να επικρατεί πανικός, όμως το 2012 θα είναι καλύτερο, εκτιμά.
 
Ο J. Rogers πρόσθεσε ότι έχει ποντάρει σε πτώση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων (short) και ότι θα ήθελε να ακούσει τους Ευρωπαίους αξιωματούχους να τοποθετούνται άμεσα. «Θα ήθελα να τους ακούσω να λένε ότι πράγματι πρόκειται για καταστροφή και τις τράπεζες και τους μετόχους να λένε ότι θα έχουν μεγάλες απώλειες. Τα πάντα θα κατέρρεαν και εγώ θα αγόραζα όσα ευρώ και όσες μετοχές μπορώ. Αλλά δεν νομίζω ότι αυτό θα συμβεί», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο LinkedinΌσον αφορά τη σημερινή σύνοδο κορυφής, δήλωσε: «Έχουμε ευρωπαϊκές συνόδους κάθε λίγες εβδομάδες τα τελευταία δύο χρόνια και είναι όλα μια παρωδία. Απλώς προσπαθούν να περάσουν τις γαλλικές εκλογές και δεν δίνω μεγάλη προσοχή μέχρι να αρχίσουν να λαμβάνουν πραγματική δράση».

Αναφορικά με τα σενάρια για εισαγωγή στο χρηματιστήριο τoυ Facebook, υποστήριξε ότι δεν θα αγοράσει μετοχές γιατί εκτιμά ότι είναι πολύ ακριβές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v