Vodafone: Δικαστική νίκη στην Ινδία

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας απεφάνθη υπέρ της Vodafone, σε μια υπόθεση-σταθμό η οποία απειλούσε να επιβαρύνει την τηλεπικοινωνιακή εταιρεία με φόρο ύψους 2,9 δισ. δολαρίων.

Vodafone: Δικαστική νίκη στην Ινδία
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας απεφάνθη υπέρ της Vodafone, σε μια υπόθεση-σταθμό η οποία απειλούσε να επιβαρύνει την τηλεπικοινωνιακή εταιρεία με φόρο ύψους 2,9 δισ. δολαρίων, αλλά και να επιδεινώσει περαιτέρω το επενδυτικό κλίμα στη χώρα.

Όπως αναφέρουν οι FT, η απόφαση αποτελεί ήττα για τις φορολογικές αρχές της Ινδίας, οι οποίες είχαν βάλει στο «στόχαστρο» την βρετανική Vodafone εδώ και πέντε χρόνια, με τον ισχυρισμό ότι η τηλεπικοινωνιακή έπρεπε να καταβάλει φόρο κεφαλαιουχικών κερδών μετά την απόκτηση της Hutchison Essar έναντι 10,9 δισ. δολαρίων το 2007.

Οι Ινδικές αρχές ισχυρίζονταν ότι η Vodafone έπρεπε να καταβάλλει φόρο λόγω της μεταφοράς μετοχών μεταξύ της Vodafone και της Hutschison μέσω εταιρείας στα Νησιά Κέιμαν, διότι η συναλλαγή σχετίζονταν με assets με έδρα στην Ινδία.

Η Vodafone από την πλευρά της ισχυρίζονταν ότι η συναλλαγή αυτή δεν ήταν φορολογητέα, δεδομένου ότι αφορούσε μη-Ινδικά περιουσιακά στοιχεία και πραγματοποιήθηκε μεταξύ δυο εταιρείες με έδρα εκτός Ινδίας.
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v