Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nowotny: Μπορεί να βρεθεί λύση στο PSI

Υπό εξέταση βρίσκεται το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων της ΕΚΤ, όπως αποκαλύπτει ο Ewald Nowotny. Επισημαίνει ότι το PSI είναι ένα δύσκολο πρόβλημα, το οποίο όμως "μπορεί να λυθεί με ψυχραιμία".

Nowotny: Μπορεί να βρεθεί λύση στο PSI
Ένα ακόμη στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας εκφράζει σκεπτικισμό ως προς το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων. Ο λόγος για τον Αυστριακό κεντρικό τραπεζίτη Ewald Nowotny, ο οποίος δήλωσε μάλιστα ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα βρίσκεται υπό εξέταση και πως η ΕΚΤ αναζητά εναλλακτικές λύσεις.

Σε δηλώσεις του στη Wall Street Journal, o Nowotny αναφέρει ότι η ΕΚΤ τους τελευταίους μήνες έχει προχωρήσει σε σημαντικές δράσεις (όπως τα φθηνά τριετή δάνεια προς τις τράπεζες και οι σημαντικές αγορές κρατικών ομολόγων) και θα πρέπει να δει τα αποτελέσματα προτού αποφασίσει να προχωρήσει περισσότερο.

«Η ανάγκη για κάποιου τύπου παρέμβαση αναγνωρίζεται ευρέως», δήλωσε συμπληρώνοντας ωστόσο ότι «συζητούμε άλλες πιθανές εναλλακτικές. Είναι μια συζήτηση που περιλαμβάνει όλα τα εργαλεία νομισματικής πολιτικής».

Αναφερόμενος στο αδιέξοδο για τις διαπραγματεύσεις ως προς το κούρεμα του ελληνικού χρέους, ο Εw. Nowotny δήλωσε πως αδιαμφισβήτητα οι διαπραγματεύσεις αυτές είναι μία πρόκληση. "Πρόκειται σίγουρα για μία δύσκολη επιχείρηση. Ελπίζω ότι όλοι οι συμμετέχοντες θα κατανοήσουν την ευθύνη που έχουν", είπε, σπεύδοντας ωστόσο να συμπληρώσει: "Είναι ένα πρόβλημα που μπορεί να λυθεί με ψυχραιμία".

"Η Ελλάδα είναι ένα πρόβλημα για την ελληνική και τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, όχι πρωτίστως για την ΕΚΤ", δήλωσε παράλληλα αναφερόμενος, εμμέσως πλην σαφώς, στο μείζον θέμα της συμμετοχής της ΕΚΤ στο κούρεμα του ελληνικού χρέους.
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin
"Το πιο σημαντικό είναι να δοθεί στην Ελλάδα ο απαραίτητος χρόνος ώστε να δει τα αποτελέσματα των αλλαγών", σημείωσε ο Αυστριακός κεντρικός τραπεζίτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v