ΗΠΑ: Κήρυξε πτώχευση η Κομητεία Jefferson

Η Επιτροπή της Κομητείας Jefferson αποφάσισε να κηρύξει πτώχευση, λόγω αδυναμίας εξυπηρέτησης του χρέους που ανέρχεται στο ποσό-ρεκόρ των 4 δισ. δολαρίων.

ΗΠΑ: Κήρυξε πτώχευση η Κομητεία Jefferson
Οι προσπάθειες του κυβερνήτη της Αλαμπάμα να αποτρέψει μια χρεοκοπία-ρεκόρ στην πολιτεία του δεν απέδωσαν, καθώς η Επιτροπή της Κομητείας Jefferson αποφάσισε με 4 ψήφους υπέρ και 1 κατά να κηρύξει πτώχευση, λόγω αδυναμίας εξυπηρέτησης του χρέους της που ανέρχεται σε 4 δισ. δολάρια.

Μετά την ψηφοφορία, οι νομικοί εκπρόσωποι της Κομητείας υπέβαλαν αίτηση για το Chapter 9 του πτωχευτικού κώδικα.

Το χρέος των 4 δισ. δολαρίων της Κομητείας Jefferson είναι πολλαπλάσιο των 1,7 δισ. ευρώ που χρεωστούσε το Orange County της Καλιφόρνια το 1994, και το οποίο θεωρούταν τότε ποσό-ρεκόρ.

Το χρέος της Κομητείας Jefferson αυξήθηκε λόγω των αναποτελεσματικών προσπαθειών να χρηματοδοτήσει την ανοικοδόμηση του αποχετευτικού συστήματός της. Το σύστημα που επέλεξε η Κομητεία για την χρηματοδότηση ήταν ένας περίπλοκος συνδυασμός ομολόγων και παραγώγων που υποτίθεται ότι θα εξοικονομούσε χρήματα.
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v
Απόρρητο