Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξανάρχισαν οι πτήσεις της Qantas

Τον τερματισμό των κινητοποιήσεων στη αυστραλιανή Qantas διέταξε δικαστήριο της χώρας, δίνοντας εντολή σε διοίκηση και εργαζομένους να επιστρέψουν στον τραπέζι των διαπραγματεύσεων με διορία 21 ημερών.

Ξανάρχισαν οι πτήσεις της Qantas
Με παρέμβαση της δικαιοσύνης τερματίστηκαν οι κινητοποιήσεις στην αυστραλιανή Qantas που είχαν καθηλώσει όλο τον αεροπορικό στόλο της δέκατης μεγαλύτερης αεροπορικής στον κόσμο.

Αυστραλιανό δικαστήριο έδωσε εντολή σε διοίκηση και εργαζομένους να επιστρέψουν στο στον τραπέζι των διαπραγματεύσεων με διορία 21 ημερών. Σε μία πρωτοφανή κίνηση, ο διευθύνων σύμβουλος της Qantas Αλαν Τζόις, αποφασισμένος να εμπλέξει και την κυβέρνηση στην διένεξή του με τα εργατικά συνδικάτα, καθήλωσε όλα τα αεροπλάνα τα εταιρείας από το Σάββατο με αποτέλεσμα να ακυρωθούν 447 πτήσεις από 22 αεροδρόμια συμπεριλαμβανομένων των αεροδρομίων του Χονγκ Κονγκ, της Σιγκαπούρης, του Λονδίνου, ακόμα και του Λος 'Αντζελες και περίπου 70.000 επιβάτες να μην μπορέσουν να φτάσουν στον προορισμό τους.

Μετά την απόφαση της επιτροπής διαιτησίας να διατάξει το τέλος των εργατικών κινητοποιήσεων που δημιούργησαν προβλήματα σε δεκάδες χιλιάδες επιβάτες, η Υπηρεσία Ασφαλείας της Πολιτικής Αεροπορίας της Αυστραλίας (CASA) έδωσε το πράσινο φως στην Qantas για την επανάληψη των πτήσεων και το πρώτο αεροσκάφος απογειώθηκε από το Σίδνεϊ για το Λος 'Αντζελες γύρω στις 14:00 τοπική ώρα (03:00 GMT). Ο κ. Τζόις τόνισε ότι θ΄ ακολουθήσουν και άλλες πτήσεις, αλλά προειδοποίησε ότι δεν προβλέπεται πλήρης εξομάλυνση της κατάστασης πριν από την Τρίτη.

Η διαμάχη ξεκίνησε τον περασμένο Αύγουστο όταν η Qantas, υπό το βάρος των ζημιών που άγγιξαν τα 200 εκατ. δολάρια Αυστραλίας (περίπου 150 εκατ. ευρώ), προχώρησε σε πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της εταιρείας και μείωσης του κόστους λειτουργίας. Τα συνδικάτα κινητοποιήθηκαν μπροστά στο ενδεχόμενο απώλειας θέσεων εργασίας με αποτέλεσμα να κλιμακωθεί η κατάσταση στο λοκ άουτ, που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αυστραλιανής κυβέρνησης. Διεκδικούν μισθολογικές αυξήσεις, καλύτερες συνθήκες εργασίας και δεν δέχονται την αναδιάρθρωση και τη μεταφορά εργασιών σε χώρες της Ασίας.

"Δεν είχαμε άλλη επιλογή", υποστήριξε ο κ. Τζόις, ο οποίος υποστήριξε ότι η εταιρεία αργοπέθαινε λόγω του απεργιακού αγώνα που διεξήγαγαν τα συνδικάτα. Παρέμβαση για το θέμα, ζητώντας τη γρήγορη επίλυσή του, έκανε και η πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τζιούλια Γκίλαρντ.


Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v