Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

S&P: Κίνδυνος για γερμανικές τράπεζες

Η υποβάθμιση της αξιολόγησης των γερμανικών τραπεζών θα εξαρτηθεί από την έκταση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, σύμφωνα με S&P. Κίνδυνος η απώλεια εμπιστοσύνης στο τραπεζικό σύστημα.

S&P: Κίνδυνος για γερμανικές τράπεζες
Πιθανή υποβάθμιση της αξιολόγησης των γερμανικών τραπεζών θα εξαρτηθεί από την έκταση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος της S&P. 

Η S&P εκτιμά ότι οι γερμανικές τράπεζες θα μπορέσουν να απορροφήσουν μια ελληνική χρεωκοπία χωρίς να χρειαστούν στήριξη από το κράτος, μόνο αν η κρίση χρέους μπορέσει να περιοριστεί.

Όσον αφορά την κερδοφορία των γερμανικών τραπεζών, η S&P αναφέρει ότι οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες (negative outlook), αλλά η κατάσταση θα γίνει απειλητική μόνο αν βαθύνει και άλλο η ύφεση και η κρίση.

Υπογραμμίζει τέλος, ότι η απώλεια της εμπιστοσύνης στον τραπεζικό τομέα σε περίπτωση που επεκταθεί η κρίση, μπορεί να δημιουργήσει την ανάγκη για επιπλέον στήριξη, όπως στην περίπτωση της Lehman
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v