Συρία: 11 νεκροί στη Χομς

Στην πόλη Χομς εισέβαλαν την Τετάρτη οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας, προκαλώντας τον θάνατο 11 διαδηλωτών. Ο πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα πιστεύει ότι η Συρία θα ήταν καλύτερα χωρίς τον Άσσαντ.

Συρία: 11 νεκροί στη Χομς
Τα συριακά άρματα μάχης εισέβαλαν την Τετάρτη στην πόλη Χομς, παρά την διεθνή κατακραυγή για την βίαιη καταστολή των ειρηνικών διαδηλώσεων και τις δηλώσεις του Λευκού Οίκου για τον Άσσαντ.

Οι δυνάμεις ασφαλείας επιτέθηκαν στην συνοικία Μπαμπ Αμρό στην πόλη Χομς για να καταπνίξουν διαδηλώσεις κατά του προέδρου Άσσαντ, προκαλώντας τον θάνατο 11 διαδηλωτών.

"Στρατιώτες και άρματα μάχης εισέβαλαν στην Μπαμπ Αρμό αργά το βράδυ. Η γειτονιά είναι αντιμέτωπη με μια πραγματική σφαγή. Ο αριθμός των νεκρών είναι πολύ πιθανό να ανέβει, καθώς 7 από τους 25 τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση" δήλωσε στο Reuters o επικεφαλής του Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπους του Λευκού Οίκου προέβη σε σκληρές δηλώσεις εις βάρος του προέδρου της χώρας Άσσαντ, ενώ το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε νέες κυρώσεις εναντίον οικονομικών οργανισμών της Συρίας.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Tζέι Κάρνεϊ, αναφερόμενος στον Άσσαντ, δήλωσε ότι "παρακολουθούμε όλοι με αποτροπιασμό αυτό που κάνει στο λαό του", ενώ πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα πιστεύει ότι η Συρία θα ήταν καλύτερα χωρίς τον Άσσαντ.

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v