Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υεμένη: Βίαιες συγκρούσεις

Συγκρούσεις ξέσπασαν την Δευτέρα στο λιμάνι της Ερυθράς Θάλασσας Χουντέιντα στην Υεμένη, όταν η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον διαδηλωτών. Συνάντηση αντιπολίτευσης με υπουργούς Εξωτερικών των χωρών του Κόλπου.

Υεμένη: Βίαιες συγκρούσεις
Συγκρούσεις ξέσπασαν την Δευτέρα στο λιμάνι της Ερυθράς Θάλασσας Χουντέιντα στην Υεμένη, όταν η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον διαδηλωτών, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ακτιβιστών, η αστυνομία επιτέθηκε στους διαδηλωτές με ρόπαλα, πιστόλια και πέτρες, τραυματίζοντας σοβαρά 88 άτομα.

Οι γιατροί αναφέρουν ότι 7 διαδηλωτές τραυματίστηκαν από σφαίρες
αστυνομικών και άλλοι 68 ξυλοκοπήθηκαν ή παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα.

Σημειώνεται ότι το Σάββατο και την Κυριακή έγιναν πρωτοφανείς διαδηλώσεις με την συμμετοχή γυναικών, οι οποίες εξοργίστηκαν από την προκλητική δήλωση του προέδρου Σάλεχ ότι το Κοράνι δεν επιτρέπει στις γυναίκες να διαδηλώνουν μαζί με άντρες .
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin
Εν τω μεταξύ δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση από την συνάντηση των αρχηγών της αντιπολίτευσης με τους υπουργούς Εξωτερικών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου. Οι δύο πλευρές συναντήθηκαν το βράδυ της Κυριακής στην Σαουδική Αραβία για να συζητήσουν σχέδιο για την αλλαγή καθεστώτος στην Υεμένη.

Σύμφωνα με πηγή από το Συμβούλιο Συνεργασίας, οι συζητήσεις συνεχίζονται ακόμα και ότι οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης βρίσκονται ακόμα στο Ριαντ. Η ίδια πηγή ανέφερε ότι η αντιπολίτευση θα συναντηθεί και με εκπροσώπους του προέδρου Σάλεχ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v