Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κύπρος:Στα τέλη του 2012 η εξόρυξη φυσικού αερίου

Στις αρχές του 2012 θα ξεκινήσει η διαδικασία εξόρυξης φυσικού αερίου στα ανοιχτά της Κύπρου από την αμερικανική εταιρία Noble Energy, όπως δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου, κ. Αντώνης Πασχαλίδης.

Κύπρος:Στα τέλη του 2012 η εξόρυξη φυσικού αερίου
Στην τελική ευθεία μπήκε το θέμα της εξόρυξης φυσικού αερίου στο οικόπεδο 12 της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου, κ. Αντώνης Πασχαλίδης, ύστερα από συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της αμερικανικής εταιρίας Noble Energy, "πρόθεση είναι να προχωρήσει η εξόρυξη του φυσικού αερίου στο τέλος του χρόνου ή στις αρχές του 2012".

Η διαδικασία θα μπορούσε να αρχίσει και νωρίτερα αν ήταν έτοιμες περιβαλλοντικές μελέτες, τις οποίες η Κύπρος είναι υποχρεωμένη να εκπονήσει με βάση το ευρωπαϊκό κεκτημένο.
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v