Ρωσικό φρένο στον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης

Σύμφωνα με τον ρωσικό Τύπο, οι Ρώσοι εταίροι της κοινοπραξίας Trans Balkan Pipeline θα ανακοινώσουν αύριο τον τερματισμό της χρηματοδότησης του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης.

Ρωσικό φρένο στον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης
Σύμφωνα με δημοσίευμα της ρωσικής Vedomosti, η Μόσχα εγκαταλείπει τα σχέδια για την κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι Ρώσοι εταίροι της κοινοπραξίας, η Trans Balkan Pipeline B.V., η Transneft, η Rosneft και η Gazprom Neft, επισήμως θα ανακοινώσουν τη διακοπή της χρηματοδότησης του έργου σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί αύριο (Πέμπτη) στη Ρώμη.

Η εξέλιξη αυτή πρακτικά συνεπάγεται την πλήρη εγκατάλειψη του έργου που συμφωνήθηκε το 2007 μεταξύ της Ρωσίας, της Βουλγαρίας και της Ελλάδας για την κατασκευή ενός αγωγού μήκους 285 χλμ., ο οποίος θα παρέκαμπτε τον Βόσπορο και θα ένωνε το λιμάνι Μπουργκάς με την Αλεξανδρούπολη.

Διαψεύδει αποχώρηση η Transneft

Οι μέτοχοι του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, δεν σκοπεύουν να εγκαταλείψουν το έργο, δήλωσε εκπρόσωπος της ρωσικής Transneft, κ. Igor Demin στο πρακτορείο ITAR-TASS.

«Δεν τίθεται προς συζήτηση η διακοπή του έργου. Επιπλέον δεν υπάρχει καμία σκέψη να δρομολογηθεί η προσφορά του Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη σε άλλον αγωγό πετρελαίου,» δήλωσε ο αξιωματούχος.

Στην συνάντησή του αύριο στην Ρώμη, οι μέτοχοι του έργου θα συζητήσουν για τα χρέη της Βουλγαρίας και της Ελλάδας στο έργο, καθώς και προτάσεις μελλοντικής χρηματοδότησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v