Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΓΑΠ: Διαφωνούμε με την αφαίρεση δικαιώματος ψήφου

Θεωρούμε ότι υπάρχουν ήδη κυρώσεις στη Συνθήκη της Λισσαβόνας, οι οποίες μπορούν να ενισχυθούν, αλλά η αφαίρεση του δικαιώματος ψήφου, είναι κάτι στο οποίο είμαστε εμείς αρνητικοί δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου.

ΓΑΠ: Διαφωνούμε με την αφαίρεση δικαιώματος ψήφου
Θεωρούμε ότι υπάρχουν ήδη κυρώσεις στη Συνθήκη της Λισσαβόνας, οι οποίες μπορούν να ενισχυθούν, αλλά η αφαίρεση του δικαιώματος ψήφου, είναι κάτι στο οποίο είμαστε εμείς αρνητικοί δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου πριν τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στις Βρυξέλλες.

Πρόσθεσε ακόμη πως σε ό,τι αφορά την αλλαγή της Συνθήκης, δεν έχουμε καταρχήν καμία αντίρρηση, θα είναι θετικό να περιληφθεί αυτός ο μηχανισμός στο θεσμικό πλαίσιο της Συνθήκης, αλλά αυτό όμως δεν πρέπει να προδικάσει τις θέσεις που η κάθε χώρα, το κάθε κράτος - μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι πρέπει να διαπραγματευτούμε το ποιος θα είναι ο μηχανισμός αυτός, με έναν τρόπο που θα σέβεται την κυριαρχία, τις απόψεις και την αυτονομία του κάθε κράτους σε αυτή τη διαδικασία.

Οπως τόνισε ο κ. Παπανδρέου η Ελλάδα έχει δεσμευτεί να ακολουθήσει το δρόμο της υπευθυνότητας, της οικονομικής και πολιτικής σταθερότητας. Θεωρώ ότι ο Ελληνικός λαός κατανοεί την ανάγκη για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που ξεκινήσαμε, και συνεχίζουμε και τις οποίες επιθυμεί διακαώς, όπως και τη σταθερότητα που εξασφαλίζουμε.

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο LinkedinΣήμερα συζητάμε ένα εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όταν ξεκίνησε η κρίση του δημοσίου χρέους της οποίας το επίκεντρο ήταν η Ελλάδα, μιλήσαμε αμέσως για την ανάγκη ενός μηχανισμού στήριξης που να μπορεί βοηθήσει την αποφυγή των κρίσεων, αλλά και να παρέχει σταθερότητα και θέσεις εργασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, συμπλήρωσε ο κ. Παπανδρέου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v