Επιστολή Ν. Χριστοδουλάκη στους FT

Επιστολή-απάντηση σε άρθρα των Financial Times απέστειλε ο Ν. Χριστοδουλάκης, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έγινε κανένα πρόγραμμα τιτλοποίησης κατά τη διάρκεια της θητείας του ως υπουργός οικονομικών. 

Επιστολή Ν. Χριστοδουλάκη στους FT
Επιστολή-απάντηση σε άρθρα των Financial Times απέστειλε ο Ν. Χριστοδουλάκης, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έγινε κανένα πρόγραμμα τιτλοποίησης κατά τη διάρκεια της θητείας του ως υπουργός οικονομικών.

Ειδικότερα, ο καθηγητής Νίκος Χριστοδουλάκης, απέστειλε την ακόλουθη επιστολή στους Financial Times:

«Κύριοι, στην έκοδση 16ης Φεβρουαρίου, δημοσιεύσατε το άρθρο «Securitisations set sights on Greek ruins,» που αφορούν τις διαδικασίες τιτλοποίησης και πάνω στις οποίες θέλω να αποσαφηνίσω τα εξής.

Στο άρθρο γίνεται ισχυρισμός ότι συγκεντρώθηκαν 4 δισ. ευρώ από μια σειρά τιτλοποιήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της θητείας μου. Στην πραγματικότητα όμως, δεν έγινε κανένα απολύτως πρόγραμμα τιτλοποίησης όσο ήμουν υπουργός Οικονομικών μεταξύ Οκτωβρίου 2001 και Μαρτίου 2004. Αναλόγως, δεν πραγματοποιήθηκε κανένα currency swap το 2002, όπως αναφέρεται στις 17 Φεβρουαρίου στο άρθρο «Athenian arrangers".

Όλα τά έσοδα από προηγουμενες εκδόσεις ομολόγων ιδιωτικοποιήσεων στην περίοδο 1998-2000 και από τα έργα τιτλοποίησης 2000-2001 αποτυπώθηκαν πλήρως στις στατιστικές καταγραφές
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin…”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v
Απόρρητο