Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

OMV: Δεν θα γίνει ο Nabucco χωρίς επαρκή ζήτηση

Ο αγωγός φυσικού αερίου Nabucco δεν θα κατασκευαστεί, αν η φετινή ανοιχτή περίοδος προσφορών για παραγωγική δυνατότητα δείξει ότι η ζήτηση είναι πολύ χαμηλή, δήλωσε στέλεχος της αυστριακής OMV.

OMV: Δεν θα γίνει ο Nabucco χωρίς επαρκή ζήτηση
Ο αγωγός φυσικού αερίου Nabucco δεν θα κατασκευαστεί, αν η φετινή ανοιχτή περίοδος προσφορών για παραγωγική δυνατότητα δείξει ότι η ζήτηση είναι πολύ χαμηλή, δήλωσε στέλεχος της αυστριακής OMV, o οποίος έσπευσε πάντως να προσθέσει ότι η ζήτηση δείχνει εύρωστη.

Η OMV, η βουλγαρική Bulgargaz, η τουρκική Botas, η γερμανική RWE, η ουγγρική MOL, και η ρουμάνικη Transgaz είναι εταίροι στο έργο, το οποίο υποστηρίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς φιλοδοξείται να μειώσει την ευρωπαϊκή εξάρτηση από το ρωσικό αέριο.

Η κοινοπραξία Nabucco είναι πολύ αισιόδοξη για την ζήτηση στον αγωγό, αλλά πάντως ο επικεφαλής της OMV δήλωσε ότι «η αγορά θα αποφασίσει κατά πόσον το έργο είναι εμπορικά βιώσιμο» και αν τελικά θα προχωρήσει.

Ο ίδιος πρόσθεσε πάντως ότι σύμφωνα με τις ενδείξεις, θα υπάρξει μεγάλη ζήτηση. Ο εν λόγω αγωγός παρακάμπτει τα ρωσικά εδάφη και θα φέρνει αέριο από την Μέση Ανατολή και την Κασπία Θάλασσα
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedinστην Ευρώπη.

Η ρωσική Gazprom εμπλέκεται σε ανταγωνιστικό έργο, τον αγωγό South Stream. Η περίοδος προσφορών για παραγωγική δυνατότητα θα λάβει χώρα από τον Ιούλιο έως τον Οκτώβριο περίπου και η τελική απόφαση θα ληφθεί στα τέλη του 2010.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v