ΣΥΡΙΖΑ: Τώρα θυμήθηκε ο κ.Μητσοτάκης ότι υπάρχει ακρίβεια;

“Το πρόβλημα δεν λύνεται με επιστολές στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν” απάντησε η Β.Κεχαγιά. Στους “ενδιάμεσους” εστίασε ο Στ.Κασσελάκης. Εν αναμονή εξελίξεων για τη διαρροή emails εκλογέων από το υπ.Εσωτερικών

ΣΥΡΙΖΑ: Τώρα θυμήθηκε ο κ.Μητσοτάκης ότι υπάρχει ακρίβεια;

“Η ακρίβεια και η αισχροκέρδεια δεν αντιμετωπίζεται με επιστολές του πρωθυπουργού στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν”, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αναδεικνύοντας την “υποκρισία” του πρωθυπουργού λίγες ημέρες πριν από τις ευρωκάλπες.

“Αν ήθελε η κυβέρνηση, μπορούσε να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα που ταλανίζει τους πολίτες αντί να το αφήνει να ανατροφοδοτείται. Τώρα θυμήθηκε ο κ.Μητσοτάκης ότι οι πολυεθνικές αισχροκερδούν εις βάρος της ελληνικής κοινωνίας;”, δήλωσε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος του κόμματος, Βούλα Κεχαγιά, στη διάρκεια του σημερινού briefing.

Παρέπεμψε δε, στις ρεαλιστικές και κοσοτολογημένες προτάσεις νόμου που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια και το φορολογικό, ενώ, σχολιάζοντας το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι αυτές οι προτάσεις θα οδηγήσουν σε χρεοκοπία, τόνισε: “Η χώρα οδηγήθηκε σε χρεοκοπία λόγω των πολιτικών που άσκησε η κυβέρνηση της ΝΔ και οδήγησε σε έλλειμα πάνω από 15%. Δεν οδήγησε σε χρεοκοπία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ούτε θα το κάνει μία νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ”.

Προκάλεσε μάλιστα το Μαξίμου να στείλει στο ΓΛΚ τις προτάσεις νόμου του κόμματος για να αξιολογηθούν.

Το θέμα της αισχροκέρδειας ανέδειξε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του σε λαϊκή αγορά στην Περαία Θεσσαλονίκης: “Είναι ξεκάθαρο ότι ο κόσμος πιέζεται από την ακρίβεια και οι παραγωγοί το ίδιο. Και η ερώτηση είναι: Πού πάει το χρήμα;”.

Σημείωσε δε, ότι “η πραγματικότητα είναι πως υπάρχει ένα τεράστιο ολιγοπώλιο στη μέση: στην εφοδιαστική αλυσίδα, στο ρεύμα”, ενώ υπογράμμισε και το ζήτημα της υπερφορολόγησης. Τι φοβάται το υπουργείο Εσωτερικών;

Αναφορικά με την υπόθεση της διαρροής προσωπικών στοιχείων εκλογέων του εξωτερικού από το υπουργείο Εσωτερικών στην πρώην ευρωβουλευτή της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου (και πιθανότατα αλλού), η κ.Κεχαγιά παρέπεμψε στις πληροφορίες ότι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα επέβαλε πρόστιμα. (σ.σ. κατά τα δημοσιεύματα, τα πρόστιμα επιβλήθηκαν στο υπουργείο Εσωτερικών, στο κόμμα της ΝΔ και στην πρώην ευρωβουλευτή).

“Θεωρούμε ότι υπάρχει θέμα διαρροής προσωπικών στοιχείων από το υπουργείο Εσωτερικών στο κόμμα της ΝΔ. Όλο αυτό το διάστημα (από την αποκάλυψη του θέματος) η Νίκη Κεραμέως δεν έχει κάνει καμία δήλωση. Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την πρώτη στιγμή, ζήτησε να συγκληθεί εκτάκτως η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, αλλά η κυβερνητική πλειοψηφία απέρριψε το αίτημα. Έχει να φοβηθεί κάτι;”, δήλωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v