Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αδ.Γεωργιάδης: Δεν αιφνιδίασα, είχα μιλήσει για ιδιώτες στα απογευματινά χειρουργεία

Υπενθύμισε ότι τα απογευματινά ιατρεία θεσπίσθηκαν επί ΠΑΣΟΚ το 2001, εντόπισε συμφωνία “της ακροδεξιάς και της αριστεράς” στην τροπολογία.Κόντρα με Π.Πολάκη επί προσωπικού.

Αδ.Γεωργιάδης: Δεν αιφνιδίασα, είχα μιλήσει για ιδιώτες στα απογευματινά χειρουργεία

Όχι απλά δεν αιφνιδίασε με την κατάθεση της τροπολογίας (σ.σ. την Παρασκευή) για το δικαίωμα των ιδιωτών χειρουργών να εκτελούν εγχειρήσεις σε δημόσια χειρουργεία, αλλά το είχε προαναγγείλει από τις αρχές του μήνα.

Αυτό τόνισε ο Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στη συζήτηση επί της τροπολογίας στη Βουλή. Υπενθύμισε δε, ότι την εν λόγω ρύθμιση την είχε φέρει ως νομοτεχνική βελτίωση στις αρχές του μήνα σε υπό ψήφιση, τότε, νομοσχέδιο, αλλά μετά την αντίδραση σύσσωμης της αντιπολίτευσης στην “κίνηση της τελευταίας στιγμής”, την απέσυρε γνωστοποιώντας ότι θα την επανακαταθέσει ως τροπολογία. “Αυτό ακριβώς έκανα, πού βλέπετε αιφνιδιασμό; Ντροπή σας”, είπε.

Ο υπουργός Υγείας, απευθυνόμενος στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που είχε καταθέσει ένσταση αντισυνταγματικότητας της τροπολογίας, υπενθύμισε ότι επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και υπουργίας Αλέκου Παπαδόπουλου, το 2001, νομοθετήθηκαν τα απογευματινά ιατρεία στα δημόσια νοσοκομεία.

“Τα απογευματινά χειρουργεία είναι αντισυνταγματικά και τα απογευματινά ιατρεία συνταγματικά;”, ρώτησε.

Επικαλέσθηκε δε, και τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος, όταν ήταν αναπληρωτής υπουργίας Υγείας, πραγματοποίησε εγχείρηση στο δημόσιο νοσοκομείο Ζακύνθου λόγω αυξημένης ανάγκης από την έλλειψη ιατρών. “Ο πρώτος ιδιώτης γιατρός που χειρούργησε σε δημόσιο νοσοκομείο ήταν ο κ.Πολάκης, εγώ τηρώ αυτό που είχε πει τότε ότι δεν μπορεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να κάνει ότι δεν βλέπει το πρόβλημα”, υποστήριξε.

Απευθυνόμενος τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στη Νέα Αριστερά, που έχουν διαφωνήσει σφόδρα με τα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή στα δημόσια νοσοκομεία, ο κ.Γεωργιάδης είπε ότι τις ίδιες διαφωνίες διατύπωσαν η Ελληνική Λύση, οι Σπαρτιάτες και η Νίκη, για να επισημάνει ότι ακροδεξιά και αριστερά αντιδρούν στη δική του προσπάθεια να συνεργαστούν ιδιωτικός και δημόσιος τομέας στην Υγεία.

Π.Πολάκης: Η “λερωμένη φωλιά”

Ο Παύλος Πολάκης απάντησε με τον γνωστό αιχμηρό λόγο του στον Άδωνι Γεωργιάδης.
Επικαλούμενος τον στίχο του Μανώλη Αναγνωστάκη “φοβάμαι τους ανθρώπους που έχουν λερωμένη τη φωλιά τους και πασχίζουν να βρουν λεκέδες στη δική σου”, τόνισε:

«Είσαι ψεύτης, Συγκρίνεις τον πυρήνα του ΕΣΥ με το ότι εγώ πήγα μετά από επτά μήνες που είχαν κλείσει νοσοκομείο στη Ζάκυνθο και έλεγαν ότι δήθεν βγαίνουν σκορπιοί, φίδια και σαρανταποδαρούσες. Ναι πήγα στο νοσοκομείο της Ζακύνθου, τον Μαιο του 2017, να χειρουργήσω τρία περιστατικά στο νοσοκομείο για να δείξω πως είναι ασφαλές και να ξαναλειτουργήσουν τα χειρουργεία του που τα κράταγε κλειστά μια τοπική μαφία για να καλύψει ιατρικά λάθη που είχε κάνει”.

Και πρόσθεσε: “Λες και εγώ πληρώθηκα για τα χειρουργεία αυτά όπως θα κάνουν οι ιδιώτες που θα βάλει μέσα στα νοσοκομεία (ο κ.Γεωργιάδης)”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v