Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κλείνει το μέτωπο με την Εκκλησία ο Μητσοτάκης

Επισκέπτεται με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο εκκλησιαστικές δομές στο Δήλεσι της Βοιωτίας. Ταυτίζει τα τρία κόμματα δεξιά της ΝΔ και τους επιτίθεται σφοδρά. Ο πήχης των ευρωεκλογών και η έντονη κριτική σε Κασσελάκη και Ανδρουλάκη.

Κλείνει το μέτωπο με την Εκκλησία ο Μητσοτάκης

Να κλείσει το ρήγμα με την Εκκλησία το οποίο προέκυψε με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια επιδιώκει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγες μέρες πριν από το Πάσχα και 1,5 μήνα πριν από τις ευρωεκλογές.

Ο πρωθυπουργός, μετά από σχεδόν ένα τρίμηνο, θα συναντηθεί σήμερα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, με τον οποίο θα επισκεφθούν εκκλησιαστικές δομές στο Δήλεσι της Βοιωτίας, σε μια επιχείρηση αποκλιμάκωσης της έντασης.

Στην σκιά των επιθέσεων -λεκτικών, αλλά και χειροδικιών- που δέχθηκαν εσχάτως υπουργοί και βουλευτές οι οποίοι ψήφισαν το νομοσχέδιο, αλλά και με την Μεγάλη Εβδομάδα προ των πυλών, τόσο ο κ. Μητσοτάκης όσο και ο κ. Ιερώνυμος επιθυμούν να πέσουν οι τόνοι και στο πλαίσιο αυτό συμφώνησαν τη σημερινή κοινή τους δράση, που θα συνοδευτεί πιθανότατα από δηλώσεις τους αντίστοιχου ύφους και περιεχομένου. Πιθανολογείται ότι θα λάβει χώρα και ολιγόλεπτο τετ α τετ των δύο ανδρών και ενώ ο Αρχιεπίσκοπος έχει ήδη «ευλογήσει» την υποψηφιότητα Μπελέρη, κατά τη συνάντηση με τον γιο του.

Και αυτό, υπό το βάρος των απειλών του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, προς τους «αμαρτωλούς» βουλευτές να μην επιλέξουν να εκκλησιαστούν τις άγιες μέρες που έρχονται, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.   

Ο πρωθυπουργός, κατά τη χθεσινή συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ και τη Σία Κοσιώνη, κατήγγειλε «εμπορευματοποίηση της χριστιανικής πίστης», εκ μέρους των τριών δεξιών της ΝΔ κομμάτων, «ωσάν να υπάρχει κάποιο ‘’χριστιανόμετρο’’, το οποίο θα μπορεί να μετρά την ένταση της πίστης του καθενός για να μπει κάποιος σε μία εκκλησία, σε έναν ναό για να προσευχηθεί».

Συνονθύλευμα κομμάτων

Πρόθεση του κ. Μητσοτάκη είναι να ταυτίσει στη συνείδηση των πολιτών την Ελληνική Λύση, τη Νίκη και τους Σπαρτιάτες, το «αυθαίρετο συνονθύλευμα κομμάτων, χτισμένο με ψέματα και βία», που πρεσβεύουν έναν «μισαλλόδοξο, διχαστικό λόγο» και σίγουρα, κατά τη συγκεκριμένη επιχειρηματολογία, δεν εκπροσωπούν τον χριστιανισμό και την πίστη.

Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρεται σε «γιαλαντζί πατριώτες, του γλυκού νερού» και προειδοποιεί τους πολίτες για την ψήφο τους, σε μια προσπάθεια να ανακτήσει τους χαμένους γαλάζιους ψηφοφόρους προς τα δεξιά.  «Θα ήθελα να απευθυνθώ στους πολίτες οι οποίοι μπορεί να σκέφτονται να ψηφίσουν κάποιο κόμμα στα δεξιά μας γιατί μπορεί να αισθάνονται δυσαρεστημένοι με κάποιες επιλογές της ΝΔ και να τους ζητήσω να δούνε τη μεγάλη εικόνα, την πρόοδο την οποία επιτελέσει συνολικά η χώρα», ανέφερε.

Ο πρωθυπουργός εμφανίζεται αποφασισμένος να λειτουργεί ως ο «σοβαρός, θεσμικός παίκτης» του πολιτικού μας συστήματος, απέναντι σε όλες αυτές τις φωνές τις οποίες καταγγέλλει ως αναξιόπιστες και χωρίς ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα του τόπου.

Και αυτό δεν το κάνει μόνο για τα κόμματα προς τα δεξιά, αλλά και για τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

«Μέχρι στιγμής αυτό το οποίο βλέπουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν παραπέμπει σε πολιτική πρόταση. Μάλλον σε κάτι άλλο παραπέμπει, να μην το χαρακτηρίσω. Αλλά σε συγκροτημένη πολιτική πρόταση… Δυσκολεύομαι να κάνω διάλογο με κάτι το οποίο δεν έχει αρχή, μέση και τέλος», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, που ταυτόχρονα χαρακτήρισε τον Νίκο Ανδρουλάκη «εκτός τόπου και χρόνου  και δυσφημεί τη χώρα στο εξωτερικό».

Για πρώτη φορά, εξάλλου, ο πρωθυπουργός προσδιόρισε τον ποσοτικό στόχο του για τις ευρωκάλπες.  «Θέλω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Οι ευρωεκλογές είναι εθνική κάλπη, αλλά όχι εθνικές εκλογές. Το μέτρο σύγκρισης είναι οι προηγούμενες», υπογράμμισε.

Σημείωσε δε ότι η αντιπολίτευση θέλει να μετατρέψει τις ευρωεκλογές σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης. «Σηκώνουμε το γάντι», σχολίασε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v