Το Χρηματιστήριο Αθηνών ανακοίνωσε τις προσαρμογές που πρόκειται να υλοποιηθούν στη σύνθεση των Δεικτών της Αγοράς Μετοχών από την επικείμενη εταιρική πράξη της εταιρείας ΔΕΗΔΕΗ +7,49% Α.Ε. «Μείωση Μετοχικού Κεφαλαίου με μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής και την επιστροφή σε είδος στους μετόχους της, μετοχών της νεοσύστατης εταιρείας ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών Α.Ε.».
Συγκεκριμένα, οι μετοχές της εταιρείας ΑΔΜΗΕ (υπό την αίρεση έγκρισης εισαγωγής τους από το Χρηματιστήριο Αθηνών) θα εισαχθούν στη σύνθεση όλων των δεικτών στους οποίους αυτή τη στιγμή συμμετέχουν οι μετοχές της εταιρείας ΔΕΗΔΕΗ +7,49% Α.Ε., αυξάνοντας τον αριθμό των συμμετεχόντων στη σύνθεση του κάθε δείκτη κατά μία εταιρεία μέχρι και την επόμενη τακτική αναθεώρηση της σύνθεσής τους.
Η εισαγωγή των μετοχών της εταιρείας ΑΔΜΗΕ Α.Ε. στη σύνθεση των δεικτών θα πραγματοποιηθεί πριν την έναρξη των συναλλαγών της 1ης ημέρας διαπραγμάτευσής τους στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Σημειώνεται ότι κατά την επόμενη τακτική αναθεώρηση των δεικτών, στους δείκτες των οποίων η σύνθεση προκύπτει από την κατάταξη των μετοχών που πληρούν τα κριτήρια των Βασικών Κανόνων, θα αφαιρεθεί από τη σύνθεση τους η μετοχή με τη χαμηλότερη κατάταξη.
Τέλος να σημειωθεί ότι οι μετοχές της εταιρείας ΑΔΜΗΕ Α.Ε. θα συμπεριληφθούν στη σύνθεση των παρακάτω δεικτών
* Γενικός Δείκτης Τιμών ΧΑ
* Δείκτης Συνολικής Απόδοσης Γενικού Δείκτη ΧΑ
* Δείκτης FTSE/XA Large Cap
* Δείκτης FTSE/XA Large Cap Net Total Return
* Δείκτης FTSE/XA Αγοράς
* Δείκτης FTSE/XA Κοινής Ωφέλειας
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.gr
FOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin