Κερδοφόρο πρώτο τρίμηνο θα εμφανίσει η Εθνική ΤράπεζαΕΤΕ +0,44%, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος, σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί σύσταση "buy" και τιμή-στόχο στο 0,41 ευρώ.
Ο οίκος εκτιμά ότι στα αποτελέσματα θα καταγραφούν βελτιώσεις στον ισολογισμό, με τα καθαρά έσοδα από τόκους να επωφελούνται από χαμηλότερα κόστη χρηματοδότησης.
Παράλληλα, οι προμήθειες αναμένεται να εμφανίσουν άνοδο 48% στο τρίμηνο, από πολύ χαμηλή πάντως βάση, στα 31 εκατ. ευρώ.
Η τράπεζα αναμένεται να εμφανίσει καθαρά κέρδη ύψους 59 εκατ. ευρώ, από ζημίες 159 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο και 2,05 δισ. ευρώ το δ' τρίμηνο του 2015.
Η χρηματιστηριακή εκτιμά στα 48 εκατ. ευρώ τη συμβολή της Finansbank στα καθαρά κέρδη της ΕΤΕ στο τρίμηνο, ως μη συνεχιζόμενη δραστηριότητα.
Η Εθνική ανακοινώνει αποτελέσματα στις 26 Μαΐου, μετά το κλείσιμο της αγοράς.
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.gr
FOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin