Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Νέος δείκτης Mid & Small Cap

To ΧΑ, στο πλαίσιο των εξειδικευμένων υπηρεσιών που παρέχει όσον αφορά στο σχεδιασμό, δημιουργία, υπολογισμό και διαχείριση χρηματιστηριακών δεικτών ανακοινώνει τη δημιουργία του Ελληνικού Δείκτη Mid & Small Cap.

ΧΑ: Νέος δείκτης Mid & Small Cap
To Χρηματιστήριο Αθηνών, στο πλαίσιο των εξειδικευμένων υπηρεσιών που παρέχει όσον αφορά στο σχεδιασμό, δημιουργία, υπολογισμό και διαχείριση χρηματιστηριακών δεικτών ανακοινώνει τη δημιουργία του Ελληνικού Δείκτη Mid & Small Cap για λογαριασμό και σε συνεργασία με την ΕΘΝΙΚΗ Asset Management Α.Ε.Δ.Α.Κ. προκειμένου να χρησιμοποιηθεί, ως Δείκτης Αναφοράς (Benchmark) για τις αποδόσεις αμοιβαίων κεφαλαίων που διαχειρίζεται.

Αποδεκτές αξίες για συμμετοχή στο Δείκτη είναι οι μετοχές των εταιρειών που είναι εισηγμένες στην «Κύρια Αγορά» του Χ.Α., εφόσον πληρούνται και οι λοιπές προϋποθέσεις που ορίζονται στους Βασικούς Κανόνες για τη διαχείριση του Δείκτη.

Ο Ελληνικός Δείκτης Mid & Small Cap θα αναθεωρείται κάθε εξάμηνο
, το Μάρτιο και το Σεπτέμβριο, ώστε να προσδιορίζεται η σύνθεσή του.

Ο Ελληνικός Δείκτης Mid & Small Cap θα αποτελείται από 30 μετοχές οι οποίες θα σταθμίζονται ισομερώς (equal weight) κατά την στιγμή της αναθεώρησης της σύνθεσής του. Θα υπολογίζεται κάθε 30 δευτερόλεπτα, κατά τις ώρες συνεδρίασης του Χ.Α., χρησιμοποιώντας τις τρέχουσες τιμές των μετοχών που συμμετέχουν σε αυτόν.

Η τιμή εκκίνησης ορίζεται σε 1.000 μονάδες
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedinκαι ο υπολογισμός θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013.


***Αναλυτικά η σύνθεση του δείκτη, δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v