Αποκλιμακώνονται spreads και CDS

Σε λίγο χαμηλότερο επίπεδο διαμορφώνονται τα spreads της ευρωπεριφέρειας, έχοντας αγγίξει χθες νέα υψηλά κυρίως στην Ιταλία, ενώ αντιθέτως το spread του ελληνικού 2ετούς ομολόγου ξεπέρασε και τις 4.000 μ.β.

Αποκλιμακώνονται spreads και CDS
Σε λίγο χαμηλότερο επίπεδο διαμορφώνονται τα spreads της ευρωπεριφέρειας, έχοντας αγγίξει χθες νέα υψηλά κυρίως στην Ιταλία, ενώ αντιθέτως σημαντική διεύρυνση εμφανίζει το spread του ελληνικού 2ετούς ομολόγου, που ξεπέρασε και τις 4.000 μ.β.

Συγκεκριμένα, το spread του ιταλικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στις 308 μ.β, με το επιτόκιο να υποχωρεί από το 6% χθες στο 5,75% σήμερα. Το ισπανικό spread κινείται στις 351 μονάδες βάσης (στο 6,18% το επιτόκιο), το πορτογαλικό στις 1.041 μ.β. (με το επιτόκιο στο 13,01%) και το ιρλανδικό στις 1.183 μ.β. (με το επιτόκιο του 10ετούς ομολόγου στο 14,43%).

Το spread του ελληνικού 10ετούς τίτλου έναντι του αντίστοιχου γερμανικού διαμορφώνεται στις 1.595 μ.β. (έχοντας νωρίτερα ξεπεράσει και τις 1.600 μ.β.), του 5ετούς στις 2.728 μ.β. και του 2ετούς στις 3.945 μονάδες βάσης.

Στις 2.575 μ.β. ενισχύεται το CDS του ελληνικού 5ετούς ομολόγου, ενώ αντιθέτως υποχωρούν το ισπανικό CDS στις 360 μ.β και το ιταλικό στις 306 μονάδες βάσης.
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v