Μετά τα διαδοχικά «όχι» από τους κορυφαίους συλλόγους της Ευρώπης, που προτίμησαν την Euroleague, η FIBA ανακοίνωσε ότι θα έχει στο δικό της Πρωτάθλημα τις ομάδες από Ιταλία και Γαλλία! Με εξαίρεση την Αρμάνι Μιλάνο.
Έτσι από την Ευρωλίγκα θα αποχωρήσει η Σάσαρι απ' την Ιταλία και οι Λιμόζ & Στρασμπούργ απ' τη Γαλλία κι απ' το EuroCup οι Ρέτζιο Εμίλια, Βενέτσια, Τρεντίνο & Μπρίντιζι απ' την Ιταλία και Νανσί, Λε Μαν & Ναντέρ απ' τη Γαλλία.
«Αναμένεται ν' ακολουθήσουν κι άλλες ομοσπονδίες» αναφέρεται μεταξύ άλλων στο δελτίο Τύπου. Η ανακοίνωση της νέα διοργάνωσης θα γίνει στις 20 και 21 Μαρτίου.
Ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα, η Φενέρμπαχτσε, η Εφές, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η Μακάμπι Τελ Αβίβ κι η Ζαλγκίρις Κάουνας είναι οι υπόλοιπες ομάδες με συμφωνία με την Ευρωλίγκα για συμμετοχή στην πρώτη τη τάξει κατηγορία της, την οποία θα συμπληρώνουν η κάτοχος του EuroCup, 3 εθνικές Πρωταθλήτριες κι η νικήτρια του Προκριματικού Γύρου των 8 ομάδων.
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.gr
FOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin