Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το Κρεμλίνο αρνείται ότι Ρώσοι χάκερ επιτέθηκαν στο πρακτορείο ειδήσεων του Κατάρ

«Είναι γελοίο να αντιδράσουμε σε κουτσομπολιά που δεν στηρίζονται σε καμία απόδειξη», δήλωσε ο Αντρέι Κρούτσκικ, ο σύμβουλος του Βλαντίμιρ Πούτιν για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Το Κρεμλίνο αρνείται ότι Ρώσοι χάκερ επιτέθηκαν στο πρακτορείο ειδήσεων του Κατάρ
Το Κρεμλίνο απέρριψε σήμερα τις κατηγορίες των Ηνωμένων Πολιτειών για πειρατεία από ρώσους χάκερ του πρακτορείου ειδήσεων του Κατάρ, με τη ρωσική προεδρία να λέει ότι «είναι αστείο» να αντιδρά σε επιθέσεις που δεν στηρίζονται σε «καμία απόδειξη».

«Είναι γελοίο να αντιδράσουμε σε κουτσομπολιά που δεν στηρίζονται σε καμία απόδειξη. Αυτού του τύπου οι κατηγορίες υποτιμούν εκείνους που τις εκτοξεύουν», δήλωσε ο Αντρέι Κρούτσκικ, ο σύμβουλος του Βλαντίμιρ Πούτιν για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.

«Δυστυχώς, (οι Αμερικανοί) δεν επινοούν κάτι καινούριο και αυτός είναι ο λόγος που, ό,τι κι αν συμβεί, μιλάνε για χάκερ. Είναι πάντοτε το ίδιο σλόγκαν, δεν υπάρχει, όπως κάθε φορά, καμία απόδειξη και τα συμπεράσματα προκύπτουν πριν ακόμα διεξαχθεί η έρευνα», πρόσθεσε ο Κρούτσκικ.

Σύμφωνα με το CNN, που επικαλείται ως πηγή αμερικανούς ερευνητές, ρώσοι κυβερνοπειρατές πραγματοποίησαν την κυβερνοεπίθεση στα τέλη Μαΐου στο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Κατάρ.

Σκοπός της Ρωσίας με την κυβερνοπειρατεία ήταν να προκαλέσει διαιρέσεις ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους, σύμφωνα με τους ερευνητές.
Ερευνητές του αμερικανικού FBI βοηθούν το Κατάρ να προσδιορίσει την πηγή αυτής της «πειρατείας» στο πρακτορείο ειδήσεων QNA.

Οι αρχές του Κατάρ είχαν δηλώσει ότι υπήρξαν θύματα «χάκερ» που δημοσίευσαν στην ιστοσελίδα του πρακτορείου ανακριβείς δηλώσεις που αποδίδονταν στον εμίρη σεΐχ Ταμίμ μπεν Χάμαντ Αλ-Θάνι.

Οι αμφιλεγόμενες αυτές δηλώσεις έρχονταν σε αντίθεση με την περιφερειακή συναίνεση για πολλά ευαίσθητα θέματα, κυρίως το Ιράν, που θεωρείται στρατηγικός εταίρος. Περιελάμβαναν επίσης αρνητικά σχόλια για τις σχέσεις της κυβέρνησης Τραμπ και του Κατάρ, που είναι ωστόσο στενός σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Σαουδική Αραβία και πέντε από τους συμμάχους της, μεταξύ των οποίων η Αίγυπτος, διέκοψαν προχθές τις διπλωματικές σχέσεις τους με το Κατάρ, το οποίο κατηγορούν ότι υποστηρίζει την «τρομοκρατία», προκαλώντας μείζονα διπλωματική κρίση στη Μέση Ανατολή.

Χθες Τρίτη ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προσέφερε σιωπηλή υποστήριξη στην απομόνωση του Κατάρ από τις χώρες της περιοχής, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το μικρό κράτος του Κόλπου χρηματοδοτεί εξτρεμιστικές οργανώσεις.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v