Παραλήπτης του φακέλου-βόμβα στο ΔΝΤ ο Πολ Τόμσεν! Τραυματίας η ιδιαιτέρα του

Ο φάκελος εξερράγη στα χέρια της υπαλλήλου την ώρα που τον άνοιγε. Κύλινδρος 30 εκατοστών με εκρηκτική ύλη από βαρελότο περιείχε ο φάκελος

  • Real.gr
Παραλήπτης του φακέλου-βόμβα στο ΔΝΤ ο Πολ Τόμσεν! Τραυματίας η ιδιαιτέρα του
Ο διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Πόλ Τόμσεν ήταν τελικά ο παραλήπτης του φακέλου-βόμβα που εξερράγη στα γραφέια του Ταμείου στο Παρίσι.

Η βόμβα έσκασε στα χέρια της ιδιαιτέρας του, η οποία προσπάθησε να τον ανοίξει. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κάηκε στο πρόσωπο, στο λαιμό και στα χέρια από την έκρηξη.

«Πρόκειται για επίθεση, δεν υπάρχει άλλη λέξη», δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος βρίσκεται σε περιοδεία στο όρος Faron, στην Τουλόν, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα.

Ο διευθυντής της αστυνομίας στο Παρίσι Μισέλ Καντό δήλωσε ότι «το δέμα έχει σταλεί με το ταχυδρομείο». «Πρόκειται για ένα μεγάλο βαρελότο», «το θύμα τραυματίστηκε στο πρόσωπο» και υποφέρει «από ρήξη τυμπάνου». «Πρόκειται για ελαφρά τραύματα», πρόσθεσε ο Μισέλ Καντό.

Σύμφωνα με πληροφορίες , οι Γαλλικές αρχές συνδέουν πλέον όλο και περισσότερο τον φάκελο-βόμβα προς το ΔΝΤ με αυτόν που στάλθηκε στον Σόιμπλε, για τον οποίο την ανεύθυνη έχουν αναλάβει ήδη οι «Πυρήνες της φωτιάς».

Στην Αθήνα τα στοιχεία από την έκρηξη στο Παρίσι, αναζητώντας πληροφορίες για την συνδεσμολογία του μηχανισμού από την ΕΛ.ΑΣ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v