Οι 5 συμβουλές του Κλίντον στον Ελληνα πρωθυπουργό

Τα WikiLeaks αποκαλύπτουν την ηλεκτρονική αλληλογραφία του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου με τον διευθυντή του Ιδρύματος Κλίντον για την κρίσιμη διαπραγμάτευση το καλοκαίρι του 2015. Τι προκύπτει για τον περίεργο ρόλο του Γκάλμπρεϊθ δίπλα στον Βαρουφάκη.

  • Real.gr
Οι 5 συμβουλές του Κλίντον στον Ελληνα πρωθυπουργό
Του Αλέξανδρου Κόντη

Πέντε συμβουλές μετέφερε στους συνεργάτες του Μπιλ Κλίντον ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, ώστε ο Αμερικανός πρώην Πρόεδρος να συμβουλεύσει τον Αλέξη Τσίπρα
κατά τη διαπραγμάτευση του Ιουλίου του 2015, σύμφωνα με τα e-mail που αποκαλύπτουν τα WikiLeaks.

Τις κρίσιμες ώρες της διαπραγμάτευσης, στενός συνεργάτης του Μπαράκ Ομπάμα βρισκόταν σε απευθείας επαφή με διευθυντή του Ιδρύματος Κλίντον, σε μια άτυπη παροχή αμερικανικής «βοήθειας» προς την Ελλάδα.

Μέσω του πρώην Πρόεδρου, η Ουάσιγκτον εμφανίζεται να συμβουλεύει τον Ελληνα πρωθυπουργό να διατηρήσει τη δέσμευσή του στη συμφωνία, παρά τις παράλογες ευρωπαϊκές απαιτήσεις, να περάσει τις μεταρρυθμίσεις από τη Βουλή το συντομότερο δυνατόν, αλλά και να παρουσιάσει ως «νίκη» τις όποιες δεσμεύσεις των Ευρωπαίων για το ελληνικό χρέος!
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin
Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews.

    


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v