Νέο έμβασμα 3 εκατ. δολαρίων στον λογαριασμό της μίζας

Υποπτες διαδρομές και άλλων χρηματικών ποσών προς τον πρώην πρόεδρο του «Ερρίκος Ντύναν» αποκαλύπτει εισαγγελικό πόρισμα.

  • Real.gr
Νέο έμβασμα 3 εκατ. δολαρίων στον λογαριασμό της μίζας
Της Άννας Κανδύλη

«Θησαυρούς» περιέχει το εισαγγελικό πόρισμα, τα στοιχεία του οποίου οδήγησαν τον Ανδρέα Μαρτίνη στη φυλακή, κατηγορούμενο για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Realnews, μετά τα 3,1 εκατ. μάρκα που εμβάζονται στην εταιρεία συμφερόντων του Mijas από τη γερμανική Hospitalia (η οποία συνεβλήθη με το «Ερρίκος Ντυνάν» για την προμήθεια νοσοκομειακού εξοπλισμού), ένα ακόμη ποσό που ξεπερνά τα 3 εκατ. δολάρια μπαίνει σε λογαριασμό του Μαρτίνη, με το κωδικό όνομα Cloud από την εξωχώρια εταιρία Agiorit Investment, άγνωστου έως τώρα ιδιοκτήτη.

Στον εν λόγω λογαριασμό, μάλιστα, φαίνεται να καταλήγουν την περίοδο 1995-2000 εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ όχι μόνο από την Agiorit Investment αλλά και από άλλες εταιρίες, άγνωστων προς το παρόν ιδιοκτητών, όπως η Adea και η Parnis Corporation. Από τη μέχρι τώρα διερεύνηση των κινήσεων του Cloud έχουν προκύψει επίσης, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, και φυσικά πρόσωπα που είτε βάζουν χρήματα στον λογαριασμό, είτε τα αποστέλλουν.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση γιατρού, ο οποίος φαίνεται να λαμβάνει μέσω του Cloud την περίοδο 2001-2002 τέσσερα εμβάσματα των 150.000 δολαρίων, ένα των 650.000 δολαρίων και ένα των 100.000 δολαρίων.

Από το εισαγγελικό πόρισμα προκύπτει, όμως, και κάτι ακόμα. Την ίδια χρονική περίοδο που μπήκαν στη Mijas τα 3,1 εκατ. γερμανικά μάρκα από τη Hospitalia, το ίδιο ακριβώς ποσό εμβάστηκε και σε μία άλλη εταιρία με το όνομα Guadarama, της οποίας ο δικαιούχος αναζητείται. Αυτό προκύπτει από έγγραφα που έφτασαν στα χέρια του επίκουρου εισαγγελέα κατά της διαφθοράς Αντώνη Ελευθεριάνου, ο οποίος διενήργησε την προκαταρκτική έρευνα.

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο LinkedinΔικαστικές πηγές εκτιμούν ότι αυτά τα χρήματα είναι εξαιρετικά πιθανόν να συνδέονται με την υπόθεση Μαρτίνη, γεγονός που ωστόσο θα φανεί όταν απαντηθούν τα αιτήματα δικαστικής συνδρομής που οι ανακριτές ετοιμάζουν, προκειμένου να αποκαλυφθούν οι πραγματικοί δικαιούχοι των εταιριών αλλά και των λογαριασμών τους.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v