Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ΓΣΕΕ στο πλευρό των λιμενεργατών

Οι λιμενεργάτες προχωρούν σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Η ΓΣΕΕ στο πλευρό των λιμενεργατών
Τη δικαίωση του αγώνα των λιμενεργατών ζητάει η ΓΣΕΕ, καθώς οι εργαζόμενοι στα δύο μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν, από σήμερα, 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, αντιδρώντας στο «ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας».

«Παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις και τις μετεκλογικές εξαγγελίες, η κυβέρνηση υποταγμένη πλήρως στις εντολές των δανειστών, ξεπουλά τα λιμάνια της χώρας, εμφανίζοντας αυτή την απόφασή της ως αναπτυξιακή πολιτική.

Την ίδια ώρα η παραχώρηση των προβλητών του ΟΛΠ στην COSCO, έχει οδηγήσει σε μεσαιωνικές εργασιακές σχέσεις,με την κυβέρνηση να παραμένει απλά θεατής, παρά τον κώδωνα κινδύνου που κατ' επανάληψη έχουν κρούσει οι εργαζόμενοι.

Είναι παράλογο και ανεπίτρεπτο, να διευθετούνται οικονομικές εκκρεμότητες και επιχειρηματικά συμφέροντα και να μην υπάρχει κανένα ενδιαφέρον, καμία πρόνοια, για τους εργαζόμενους» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ.

Η ΓΣΕΕ εκφράζει τη συμπαράσταση της στον αγώνα των λιμενεργατών και ζητάει τη διασφάλιση των εργασιακών σχέσεων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v