Μητσοτάκης: «Παράκεντρα διαπλοκής στο Μαξίμου»

«Πλοκάμια» του Μαξίμου μέσα στους κόλπους της δικαιοσύνης με μεθόδους που παραπέμπουν ευθέως σε «παρακράτος» θα καταγγείλλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή. Χωρίς Σαμαρά η προ ημερησίας.

  • Real.gr
Μητσοτάκης: «Παράκεντρα διαπλοκής στο Μαξίμου»
Στο στόχαστρο του προέδρου της ΝΔ θα βρεθεί ο αναπληρωτής υπουργός της δικαιοσύνης - και πρώην στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή - Δημήτρης Παπαγγελόπουλος - ο οποίος σύμφωνα με τη Λ. Συγγρού βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με συγκεκριμένα στελέχη του Μαξίμου - με μοναδικό στόχο να ποδηγετήσει ένα μεγάλο μέρος της δικαιοσύνης για να εξυπηρετηθούν οι πολιτικές σκοπιμότητες της συγκυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου.

Στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη προετοιμάζονται για όλα τα ενδεχόμενα γνωρίζοντας ότι το Μέγαρο Μαξίμου έχει επενδύσει πολιτικά πάνω σε αυτή τη συζήτηση σε μια προσπάθεια, όπως λένε οι συνεργάτες του Προέδρου της ΝΔ, να βάλει κάτω από το χαλί τα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί στην οικονομία και στην κοινωνία από τις πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

Εκτιμούν δε πως αυτή η συζήτηση είναι η μοναδική ευκαιρία που μπορεί να «ενώσει» τουλάχιστον μπροστά στις κάμερες τον Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο - σε μια περίοδο όπου οι πολιτικές διαφορές καλύπτουν την κοινή θέση των δυο για την εκπλήρωση των όρων του μνημονίου που υπέγραψαν το καλοκαίρι.

«Η κοινωνία βρίσκεται σε ασφυξία, ο λογαριασμός των μέτρων ανεβαίνει, στο προσφυγικό επικρατεί χάος και οι υπουργοί βρίσκονται σε βέρτιγκο. Ο κύριος Τσίπρας δε θα ξεφύγει από τα αποτελέσματα των πολιτικών του» δηλώνει στο real.gr υψηλόβαθμο στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ο κ. Μητσοτάκης να θέσει, εμμέσως, θέμα εκλογών καλώντας τον πρωθυπουργό να διευκολύνει για την άρση του πολιτικού αδιεξόδου οδηγώντας τη χώρα ομαλά σε κάλπες.

Η ΝΔ θα καταγγέλλει ευθέως καθεστώς «παρακρατικών μεθόδων» με αφορμή τη σύγκρουση Γεροβασίλη - Κουμουτσάκου για το κύκλωμα των δημοσιογράφων που κατηγορούνται για εκβιασμούς βάζοντας θέμα λειτουργίας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και του «κοριού» που όπως είπε χθες η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη, έχει πλέον περιέλθει στα χέρια της κυβέρνησης η οποία τον αξιοποιεί ανάλογα με τις πολιτικές της σκοπιμότητες.

Στη Λ. Συγγρού περιμένουν «χτυπήματα κάτω από τη μέση» και ξεκαθαρίζουν πως ο κ. Μητσοτάκης θα απαντήσει με στοιχεία για τα «πλοκάμια» που έχουν απλώσει συγκεκριμένα στελέχη δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα μέσα στους κόλπους της δικαιοσύνης για να εξυπηρετηθούν πολιτικές σκοπιμότητες της κυβέρνησης χωρίς να αποκλείουν πολιτικό αιφνιδιασμό εκ μέρους του προέδρου της ΝΔ μπροστά στις "απειλές" της κυβέρνησης για αποκαλύψεις με ονόματα που θα πλήξουν τον ίδιο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin
Επιμένουν δε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θα διστάσει να διαχωρίσει τη θέση του, αν χρειαστεί, από τους Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά αν και στη Λ. Συγγρού περιμένουν ότι ο κ. Τσίπρας θα χτυπήσει μόνον τον πρώην πρωθυπουργό και όχι τον κ. Καραμανλή. Περιμένουν επίσης σφοδρή επίθεση από τον κ. Καμμένο προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο - σημειώνοντας πως ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων πιεζόμενος από τα «δεξιά» του - με το νέο κόμμα Καρατζαφέρη -Μπαλτάκου θα κάνει τα πάντα για να περιχαρακώσει το ακροατήριό του.

Συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά μιλώντας στο real.gr ξεκαθάριζε πως ο πρώην πρωθυπουργός «δε θα νομιμοποιήσει με την παρουσία του το σόου Τσίπρα» σημειώνοντας ωστόσο πως «εάν θα χρειαστεί θα απαντήσει όπως ο ίδιος κρίνει...».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v