Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το «χτύπημα» που σχεδίαζε ο μακελάρης του Παρισιού

Λίγα 24ωρα μετά τη σύλληψή του, ο Νο1 ύποπτος για τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, λύνει τη σιωπή του και αποκαλύπτει στις Αρχές ποιος ήταν ο επόμενος στόχος του.

  • Real.gr
Το «χτύπημα» που σχεδίαζε ο μακελάρης του Παρισιού
Λίγα 24ωρα μετά τη σύλληψή του, ο Νο1 ύποπτος για τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, λύνει τη σιωπή του και αποκαλύπτει στις Αρχές ποιος ήταν ο επόμενος στόχος του.

Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ «ήταν έτοιμος να ξανακάνει κάτι» στις Βρυξέλλες, είπε ο υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου, Ντιντιέ Ρέιντερς.

«Οι πρώτες δηλώσεις εκ μέρους του Σαλάχ Αμπντεσλάμ χθες (Σάββατο) ήταν ότι ήθελε να πάει στο Σταντ ντε Φρανς κι επρόκειτο να ανατιναχθεί, όμως δεν το έκανε. Η άλλη πληροφορία (που μάθαμε) ήταν ότι ήταν έτοιμος να ξανακάνει κάτι στις Βρυξέλλες» δήλωσε ο Ρέιντερς κατά τη διάρκεια διεθνούς συμποσίου που οργανώθηκε στις Βρυξέλλες από το αμερικανικό ινστιτούτο German Marshall Fund.

Ο συνήγορος του Αμπντεσλάμ μηνύει τον Γενικό εισαγγελέα της Γαλλίας

Εν τω μεταξύ, ο δικηγόρος που υπερασπίζεται τον Σαλάχ, θα καταθέσει μήνυση κατά του Γάλλου Γενικού εισαγγελέα που αποκάλυψε την προσωπική μαρτυρία του πελάτη του, ότι σχεδίαζε να ανατιναχθεί μαζί με άλλα μέλη του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Σβεν Μέρι κατηγόρησε το Γάλλο εισαγγελέα που ηγείται των ερευνών για την τρομοκρατία, ότι παραβίασε τον εμπιστευτικό χαρακτήρα της ερευνητικής διαδικασίας των δικαστικών αρχών, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με το δικηγόρο, ο Γάλλος εισαγγελέας αποκάλυψε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου χθες στο Παρίσι, την κατάθεση του Αμπντεσλάμ σε τακτικό ανακριτή, στις Βρυξέλλες.
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin
«Αυτό δε μπορώ να το αφήσω να περάσει έτσι,» δήλωσε ο Μέρι στο βελγικό τηλεοπτικό δίκτυο RTBF.

Ωστόσο, το δικηγορικό γραφείο του δε στάθηκε δυνατό να σχολιάσει την πληροφορία αυτή, ενώ το τηλεοπτικό κανάλι μετέδωσε ότι ο Μέρι θ' αρχίσει τις κατάλληλες δικαστικές διαδικασίες, τη Δευτέρα.

Ο Γενικός Εισαγγελέας του Παρισιού Φρανσουά Μολίν, στη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου, διάβασε από την κατάθεση του Αμπντεσλάμ, τονίζοντας:  «Ήθελε ν' ανατιναχθεί στο στάδιο “Stade de France” και « διαβάζω ακριβώς» συμπλήρωσε ο εισαγγελέας, «υπαναχώρησε».

Παράλληλα, ο Μολίν τόνισε ότι πρέπει ν' αντιμετωπιστούν με προσοχή οι αρχικές δηλώσεις του 26χρονου. Οι τρομοκρατικές επιθέσεις του περασμένου Νοεμβρίου στο Παρίσι, ήταν οι πιο αιματηρές τρομοκρατικές ενέργειες στην Ευρώπη από το 2004, με θύματα 130 αθώους ανθρώπους.

Ο Αμπντεσλάμ συνελήφθη στις Βρυξέλλες, μετά από 4μηνη καταδίωξη, ενώ πέρασε την πρώτη νύχτα της σύλληψης του, σε φυλακή υψηλής ασφάλειας στο βορειοδυτικό Βέλγιο.

Ο 26χρονος θα παρουσιαστεί ενώπιον Βέλγου δικαστή στις Βρυξέλλες, την Τετάρτη, ενώ ο δικηγόρος του δήλωσε ότι δε θα αιτηθεί την απαλλαγή του πελάτη του, από την αστυνομική κράτηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v