Άλλοι 601 πρόσφυγες και μετανάστες έφθασαν στον Πειραιά

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Αριάνδη" μεταφέροντας συνολικά 601 μετανάστες και πρόσφυγες.

Άλλοι 601 πρόσφυγες και μετανάστες έφθασαν στον Πειραιά
Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Αριάνδη" μεταφέροντας συνολικά 601 μετανάστες και πρόσφυγες.

Συγκεκριμένα το πλοίο παρέλαβε 221 άτομα από τη Μυτιλήνη και 380 από τη Χίο. Αργά το βράδυ αναμένεται να καταπλεύσουν στο λιμάνι του Πειραιά άλλα δύο πλοία από νησιά του ανατολικού Αιγαίου, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει γίνει γνωστό πόσους μετανάστες και πρόσφυγες θα μεταφέρουν.

Σύμφωνα με τη χθεσινή καταμέτρηση από το Λιμενικό Σώμα στους επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ και στην πέτρινη αποθήκη κατέλυσαν χθες περίπου 2780 άτομα.

Οι επιβατικοί σταθμοί του ΟΛΠ είναι και σήμερα ασφυκτικά γεμάτοι ενώ πολλοί από τους μετανάστες και πρόσφυγες διανυκτέρευσαν σε σκηνές που έχουν στηθεί έξω από τον επιβατικό σταθμό της Ε-2.

Η βροχόπτωση έχει εξαναγκάσει πολλά άτομα να βρουν καταφύγιο κάτω από υπόστεγα και τράκτορες, ενώ και σήμερα μέλη εθελοντικών οργανώσεων διένειμαν πρωινό και ξηρά τροφή.

Χθες περίπου 500 άτομα αναχώρησαν με πούλμαν για το προσωρινό κέντρο φιλοξενίας στη Ριτσώνα Χαλκίδας και για το πρώην στρατόπεδο της Μαλακάσας.
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin
Πολλοί από τους μετανάστες και πρόσφυγες παρά το γεγονός ότι οι αρμόδιοι φορείς προσπαθούν να τους πείσουν να μεταφερθούν στα κέντρα φιλοξενίας αρνούνται να μετακινηθούν καθώς φοβούνται ότι οι αρχές θα τους πάρουν τα έγγραφα και δεν θα μπορέσουν να φύγουν και θα εγκλωβιστούν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v