Συνεχίζεται η κακοκαιρία - Κρύο και ισχυροί άνεμοι

Αστατος αναμένεται να είναι σήμερα ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με βροχές και τοπικές καταιγίδες.

  • Real.gr
Συνεχίζεται η κακοκαιρία - Κρύο και ισχυροί άνεμοι
Αστατο καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με βροχές και τοπικές καταιγίδες, περιμένουμε σήμερα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά ενώ οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν την ήπια μεταφορά σκόνης από τις ακτές της Βόρειας Αφρικής.

Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό το καιρού την Καθαρά Δευτέρα, με καταιγίδες, πτώση της θερμοκρασίας και θυελλώδεις ανέμους (έως και 10 μποφόρ).

Σταδιακή ύφεση των φαινομένων θα σημειωθεί από τις απογευματινές ώρες της ημέρας.

Πιο αναλυτικά σήμερα:

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 12 έως 16 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 14 έως 19 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 11 έως 17 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 13 έως 19 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις και στο υπόλοιπο Αιγαίο από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά θυελλώδεις.

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι πιθανώς ισχυρές, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι.
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, με κατά τόπους έντονα καιρικά φαινόμενα θα εκδηλωθούν στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 10 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι και στα ανοιχτά ισχυροί.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, αναμένονται ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως και 14 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Τα φαινόμενα που πιθανώς νωρίς το πρωί να είναι έντονα, βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι έως και 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως και 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, καθώς και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα στη Θεσσαλία, τη Στερεά, την Εύβοια και πιθανώς την ανατολική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι σε ένταση, θα φτάσουν τα 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως και 17 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κατά περιόδους καταιγίδες τοπικά ισχυρές κυρίως μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως και 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως από το απόγευμα που πιθανώς να είναι ισχυρές. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν θυελλώδεις έως και 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως και 19 βαθμούς Κελσίου,


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v