Θεοδωράκης: Η περιφέρεια χρειάζεται κίνητρα για να ζωντανέψει

Να δοθούν κίνητρα στην περιφέρεια ώστε να ξαναζωντανέψει, ζήτησε από το βήμα του 10ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Θρακών, ο Στ. Θεοδωράκης.

Θεοδωράκης: Η περιφέρεια χρειάζεται κίνητρα για να ζωντανέψει
Την ανάγκη να δοθούν κίνητρα στην περιφέρεια, στις περιοχές που έχουν υποφέρει περισσότερο μετά από πέντε χρόνια κρίσης, ώστε να ξαναζωντανέψουν, τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης, στην ομιλία του στη δεύτερη ημέρα των εργασιών του 10ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Θρακών, που πραγματοποιείται στις Φέρες του Έβρου.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού κατηγόρησε την κυβέρνηση για εξαπάτηση προεκλογικά των προσδοκιών των πολιτών και χαρακτήρισε δικαιολογημένη τη δυσαρέσκεια των αγροτών και των κτηνοτρόφων του νομού Έβρου η οποία εκφράστηκε χθες στο συνέδριο προς τους παριστάμενους εκπροσώπους της κυβέρνησης, για τη μη καταβολή των αποζημιώσεων, για τις κατεστραμμένες από τις πλημμύρες καλλιέργειες και τη θανάτωση των βοοειδών λόγω της ζωονόσου της οζώδους δερματίτιδας.

Απαντώντας σε ερώτηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου για το πώς θα αντιμετώπιζε το Ποτάμι το θέμα των πλημμυρών και των ζωονόσων και πώς διαφοροποιείται ο προγραμματικός σχεδιασμός του για την περιοχή του Έβρου από αυτόν της κυβέρνησης, ο κ. Θεοδωράκης απάντησε:

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin «Υπάρχει μια μεγάλη διαφορά του Ποταμιού σε σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Εμείς δεν λέμε ψέματα. Δε θα λέγαμε ψέματα. Δε θα λέγαμε στους ανθρώπους ότι μπορούμε να ικανοποιήσουμε τις προσδοκίες τους μέσα σε κάποιες βδομάδες και να έχουν περάσει τέσσερις μήνες και να μην έχει ικανοποιηθεί καμία προσδοκία. Αν Το Ποτάμι ήταν στα πράγματα δεν θα είχαν κλείσει οι τράπεζες. Η συμφωνία θα είχε έρθει από τον Απρίλιο. Η συμφωνία που μας πρότεινε ο Γιούνκερ ήταν πολύ καλύτερη από το μνημόνιο του κ. Τσίπρα. Χάσαμε δέκα μήνες. Αυτοί οι δέκα μήνες αν τα βάλεις σε χρήμα, θα δεις ότι βγαίνουν τα χρήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v