Χθες οργανωτικά, την επόμενη εβδομάδα… προϋπολογισμός

Πιθανότατα για τη Δευτέρα παραπέμπεται η συζήτηση επί του προϋπολογισμού στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Στο επίκεντρο της χθεσινής συνεδρίασης βρέθηκαν οργανωτικά και λειτουργικά θέματα.

  • Real.gr
Χθες οργανωτικά, την επόμενη εβδομάδα… προϋπολογισμός
Για την επόμενη εβδομάδα, πιθανότατα τη Δευτέρα, παραπέμπεται η συζήτηση επί του προϋπολογισμού στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτή τη συνεδρίαση, παρουσία και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, θα συζητηθούν και τα υπόλοιπα πολιτικά ζητήματα που απασχολούν το κόμμα και την κυβέρνηση.

Στη χθεσινή, πολύωρη συνεδρίαση, αντίθετα, συζητήθηκαν οργανωτικά και λειτουργικά θέματα που απασχολούν τους βουλευτές, με μερίδα των ίδιων αργότερα να μιλούν για … «group therapy».

Ο πρωθυπουργός δεν έδωσε το ‘παρών’, ενώ δεν ήταν λίγοι οι υπουργοί που αποχώρησαν προτού ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Επί τάπητος τέθηκαν ζητήματα όπως οι σχέσεις κυβέρνησης - κόμματος - Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ώστε ο συντονισμός του έργου συνολικά να γίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Συζητήθηκε για παράδειγμα ο τρόπος λειτουργίας των Επιτροπών Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου (ΕΠΕΚΕ), στις οποίες συνηθίζουν οι υπουργοί να ενημερώνουν τους βουλευτές για τα νομοθετήματα που φέρνουν στη Βουλή και να γίνεται συζήτηση επ’ αυτών.

Από τους περίπου 40 βουλευτές που πήραν τον λόγο, δεν ήταν λίγοι όσοι έθιξαν το θέμα των οικονομικών τους, καθώς εξακολουθούν να δίνουν το 40% της βουλευτικής τους αποζημίωσης στον ΣΥΡΙΖΑ, χρηματοδοτώντας ωστόσο ενίοτε και οργανώσεις που έχουν μετακινηθεί στην Λαϊκή Ενότητα.
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin
Άλλοι, έθεσαν το ζήτημα των δικτύων κοινωνικής αλληλεγγύης που θα πρέπει να φτιαχτούν ή να ενισχυθούν εφόσον υπάρχουν, ενώ οι περισσότεροι παρουσίασαν αναλυτικά και τα ζητήματα που προβληματίζουν τις ιδιαίτερες πατρίδες τους.

Κατά τα λοιπά, στο τραπέζι έπεσαν θέματα ‘παρουσίας’ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ, σε μία προσπάθεια να βελτιωθεί το ‘στήσιμο’ και ο λόγος τους.

Συζήτησαν ακόμα για τη στάση τους μέσα στη Βουλή με τον κοινοβουλευτικό έλεγχο που επιβάλλεται να ασκούν, αλλά και τη λειτουργία των γραφείων τους, από τους επιστημονικούς συνεργάτες τους ως τους μετακλητούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v