Συνεδριάζει η ΠΝΟ για το μέλλον των κινητοποιήσεων

Χιλιάδες πρόσφυγες εγκλωβισμένοι στα νησιά, εξαιτίας της απεργίας των ναυτικών που κρατά δεμένα τα πλοία χωρίς εξαίρεση.

  • Real.gr
Συνεδριάζει η ΠΝΟ για το μέλλον των κινητοποιήσεων
Την πορεία των απεργιακών κινητοποιήσεων που συνεχίζεται έως αύριο στις 6 το πρωί, θα εξετάσει σε νέα συνεδρίασή της το μεσημέρι η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.
 
Κατά τη χθεσινή (04/11) συνάντησή της με τον αρμόδιο υπουργό, η ΠΝΟ δεν κατέληξε σε συμφωνία ούτε για την εξαίρεση τριών πλοίων για τη μεταφορά μεταναστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Θοδωρής Δρίτσας χαρακτήρισε δίκαια των αιτήματα των απεργών, ενώ σε επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε το υπ. Ναυτιλίας αναφέρεται:

«Οι τελικές λύσεις είναι όντως δύσκολες, καμία οριστική απόφαση δεν έχει ληφθεί» και επισημαίνεται: «Αντίθετα, ήδη, υπάρχουν εξελίξεις και βελτιώσεις θετικές και η προσπάθεια συνεχίζεται».

Οι ναυτικοί ζητούν να διατηρηθεί η αυτοτέλεια του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου ΝΑΤ αλλά και να μην προχωρήσει η μείωση των οργανικών συνθέσεων στα πλοία της ακτοπλοΐας κατά 10%, κάτι που έχει ήδη εφαρμοσθεί στις γραμμές της Αδριατικής.

Πάντως, από την απεργία των ναυτικών έχουν ήδη δημιουργηθεί προβλήματα στις εμπορευματικές μεταφορές, καθώς περισσότερα από 15 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων δεν μπορούν να προσεγγίζουν τον τερματικό σταθμό του Πειραιά, ενώ προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και στον χώρο της κρουαζιέρας.

Χιλιάδες πρόσφυγες εγκλωβισμένοι

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο LinkedinΤην ίδια ώρα, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, χιλιάδες πρόσφυγες παραμένουν εγκλωβισμένοι σε Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο και Κω αναμένοντας τα πλοία της γραμμής, προκειμένου να μεταβούν στον Πειραιά.

Με κοινή ανακοίνωσή τους, οι τομεάρχες Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και Ναυτιλίας και Αιγαίου Λ.Αυγενάκης και Ν.Μηταράκης, αντίστοιχα επιρρίπτουν ευθύνες στον αρμόδιο υπουργό Θ.Δρίτσα για τη συνέχιση της απεργίας.

Σημειώνουν ότι οι «πολίτες αντιμετωπίζουν προβλήματα στη μετακίνησή τους παραγωγοί και έμποροι δυσκολεύονται στη μεταφορά των προϊόντων τους και η μεταφορά προσφύγων έχει διακοπεί δημιουργώντας ασφυκτικές καταστάσεις»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v