Βούτσης: Εκτός τόπου και χρόνου οι δηλώσεις Πανούση

Αυστηρότατη κριτική στις δηλώσεις που έκανε ο Γιάννης Πανούσης άσκησε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

  • Real.gr
Βούτσης: Εκτός τόπου και χρόνου οι δηλώσεις Πανούση
Αυστηρότατη κριτική στον Γιάννη Πανούση για την συνέντευξή του στο «Βήμα», άσκησε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκος Βούτσης, μιλώντας στο «Κόκκινο».

Ο υπουργός Εσωτερικών καταλόγισε στον κ. Πανούση «λεκτικές ακρότητες, οι οποίες όμως εμπεριέχουν και νοήματα εξαιρετικά αμφίσημα, που δημιουργούν προβληματισμό με αρνητικό πρόσημο».

Ο κ. Βούτσης χαρακτήρισε «εκτός τόπου και χρόνου» ειδικά τους περί «εσχάτης προδοσίας» υπαινιγμούς που έκανε σε βάρος του Γ. Βαρουφάκη ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης πως ο ίδιος ο κ. Πανούσης γνώριζε καλά ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται πλάνα για την αντιμετώπιση συνεπειών πρωτόγνωρων καταστάσεων (πχ capital control). Είπε, επίσης:

«Έχει κανένα νόημα, τώρα να τα βαφτίζουμε όλα αυτά, να τα περιχαρακώνουμε ή να τα πασπαλίζουμε από πάνω με εκδοχές ή υπαινιγμούς περί εσχάτης προδοσίας; Αυτά είναι απίστευτα πράγματα, όταν μάλιστα ο ίδιος ο πρωθυπουργός πήρε στη Βουλή - και πολύ καλά έκανε - όλη την ευθύνη, όχι μόνο για το ότι υφίστανται εκθέσεις επί των συνεπειών, αλλά και για το ότι υπάρχουν - κατ’ ελάχιστο- προετοιμασίες, για να αντιμετωπισθούν οι ασφυκτικές πιέσεις. Δεν έχει κανένα νόημα. Μόνο διχασμό μπορούν να προκαλέσουν όλα αυτά».

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin Ο κ. Βούτσης σημείωσε επίσης ότι είναι υποχρέωση των κυβερνητικών στελεχών «να κάνουν τέτοιου τύπου προετοιμασίες», αλλά και «να μην τις εξηγούν δημοσίως».

«Αν έχω να προσάψω κάτι στον Γιάνη Βαρουφάκη», συνέχισε ο υπουργός Εσωτερικών, «είναι ακριβώς ότι δεν χρειάζονταν όλες αυτές οι εξηγήσεις».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v