Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΝΔ: Επιχείρηση «εθνική συνεννόηση»

Στην αξιωματική αντιπολίτευση εκτιμούν πως ακόμα και να υπάρξει συμφωνία η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να περάσει τα μέτρα από την Βουλή.

  • Real.gr
ΝΔ: Επιχείρηση «εθνική συνεννόηση»
Με το βλέμμα στραμμένο στις Βρυξέλλες βρίσκονται οι συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ, οι οποίοι τον ενημερώνουν διαρκώς για όλες τις εξελίξεις.

Ο Αντώνης Σαμαράς εκτιμά πως ακόμα και να υπάρξει συμφωνία - κάτι που δεν φαίνεται εφικτό τα επόμενα 24ωρα - πολύ δύσκολα θα περάσει από την Βουλή καθώς θα περιλαμβάνει φόρους και μέτρα που θα ξεπερνούν τα 5 δισ. ευρώ.

Τα όσα υποστηρίζει η αξιωματική αντιπολίτευση επιβεβαιώθηκαν και από τα όσα είπε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς περί κομματικής πειθαρχίας ενόψει ψηφοφορίας. «Αν ήταν βέβαιοι ότι θα υπερψηφιστεί η συμφωνία, δεν θα έθεταν κομματική πειθαρχία» τονίζουν στην Συγγρού.

Ο πρόεδρος της ΝΔ με την αποκλειστική του δήλωση στην «Αγορά» ζητά έστω και την ύστατη στιγμή εθνική συνεννόηση πετώντας ουσιαστικά το «μπαλάκι» στον πρωθυπουργό.

Άλλωστε ο Αντώνης Σαμαράς σε πρόσφατη ομιλία του είχε τονίσει πως δεν έχει σημασία αν θα υπερψηφίσει την συμφωνία η κυβερνητική πλειοψηφία αλλά ποιος θα την εφαρμόσει. Αφήνοντας να εννοηθεί πως μπορεί να περάσουν τα μέτρα με τις ψήφους των βουλευτών των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αλλά μετά η κυβέρνηση δεν θα μπορεί να σταθεί.

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin Έτσι στην αξιωματική αντιπολίτευση εξετάζουν όλα τα σενάρια για την επομένη της ψηφοφορίας της συμφωνίας καθώς υποστηρίζουν πως θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις στις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων της συγκυβέρνησης.

Κυβέρνηση εθνικής ενότητας, σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών και συνάντηση Σαμαρά - Τσίπρα είναι μερικά από τα σενάρια που πέφτουν στο τραπέζι των συζητήσεων που έχει ο πρόεδρος της ΝΔ με τους στενούς του συνεργάτες. Το βέβαιο είναι πως στην Συγγρού σημειώνουν πως θα πρέπει να αποφευχθεί το ενδεχόμενο τον πρόωρων εκλογών καθώς μια τέτοια κίνηση θα ήταν καταστροφή για την χώρα και τονίζουν πως λύση θα πρέπει να βρεθεί από την παρούσα Βουλή.

Παράλληλα, θα επιχειρηθεί μια νέα προσπάθεια προσέγγισης με τον Σταύρο Θεοδωράκη καθώς και το Ποτάμι τάσσεται υπέρ μιας εθνικής συνεννόησης προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς συνομιλεί τακτικά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v