Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΝΔ: Η κυβέρνηση κρύβει την αλήθεια

Έντονη ανησυχία στην αξιωματική αντιπολίτευση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

  • Real.gr
ΝΔ: Η κυβέρνηση κρύβει την αλήθεια
Έντονα προβληματισμένος επέστρεψε από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της ΝΔ. Το κλίμα για την κυβέρνηση είναι ιδιαιτέρως βαρύ καθώς οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν πως έχουν γίνει ελάχιστα βήματα προόδου στις διαπραγματεύσεις. Ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε στήριξη προκειμένου να μην χαθούν οι θυσίες του Ελλήνων πολιτών, ωστόσο σημείωσε πως πρέπει να αλλάξει η πολιτική που ακολουθεί ο πρωθυπουργός.

Επίσης, μεγάλη είναι η δυσφορία που υπάρχει στη ΝΔ για το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν ενημερώνει την Βουλή για την πορεία των διαπραγματεύσεων. «Ούτε την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου όπως είχαν υποσχεθεί έφεραν στην Βουλή ούτε το πολυνομοσχέδιο. Κρύβουν την αλήθεια από τον ελληνικό λαό», ανέφεραν κύκλοι της Συγγρού.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του κόμματος σχολιάζοντας το κυβερνητικό non paper που έριχνε όλες τις ευθύνες για το αδιέξοδο στους θεσμούς και στις μεταξύ τους διαφορές τόνιζαν ότι «επικαλείται την εσωτερική διαφωνία μέσα στην τρόικα. Πραγματικός, όμως, λόγος είναι η εσωτερική διαφωνία μέσα στο κόμμα τους!»

Στην αξιωματική αντιπολίτευση εκτιμούν πως οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και η διγλωσσία που επικρατεί μεταξύ των υπουργών είναι ουσιαστικά εκείνες που μπλοκάρουν τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

Κύκλοι της Συγγρού τόνιζαν στο Real.gr πως «το θράσος γίνεται πλέον ανέκδοτο» απαντώντας στο Μαξίμου που υποστηρίζει πως στόχος της συμφωνίας είναι η έξοδος στις αγορές και η αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin Ο πρόεδρος της ΝΔ συνομιλεί σχεδόν σε καθημερινή βάση με εκπροσώπους της αγοράς οι οποίοι του μεταφέρουν την εικόνα της οικονομικής ασφυξίας που επικρατεί, με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να κλείνουν η μία μετά την άλλη. «Η αγωνία της Ελλάδας παραμένει και η οικονομική παράλυση συνεχίζεται λόγω της ανικανότητας της κυβέρνησης και να καταλάβει τι γίνεται και να πάρει τις αναγκαίες αποφάσεις», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Γ. Καραγκούνης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v