Σάμος: Στάχτη 2.000 στρ. δασικής έκτασης

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στις 11.00 το πρωί στην περιοχή Τσίγκη πάνω από τον Αγιο Νικόλαο στο Ποτάμι Καρλοβάσου της Σάμου.

  • Real.gr
Σάμος: Στάχτη 2.000 στρ. δασικής έκτασης
Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στις 11.00 το πρωί στην περιοχή Τσίγκη πάνω από τον Αγιο Νικόλαο στο Ποτάμι Καρλοβάσου της Σάμου.

Πραγματική μάχη με τις φλόγες έδωσαν όλες οι επίγειες δυνάμεις του νησιού για να καταφέρουν να οριοθετήσουν τη φωτιά, τις πρώτες πρωινές ώρες.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, περίπου 2.000 στρέμματα κυρίως δασικής και καλλιεργήσιμης έκτασης έγιναν στάχτη.

Στο δύσκολο έργο της πυρόσβεσης συμμετέχουν από την πρώτη στιγμή 25 πυροσβέστες από την Π.Υ.Σάμου, 10 οχήματα και περισσότερα από 25 εθελοντικά κλιμάκια. Επίσης, 10 υδροφόρα του Ο.Τ.Α και τα μέλη της ομάδας Διάσωσης παράρτημα Σάμου.

Γύρω στις 8 η ώρα το βράδυ έφτασαν στην περιοχή και παραμένουν με C-130 ένα πεζοπόρο τμήμα της ΕΜΑΚ των 15 ατόμων, με επικεφαλής τον ταξίαρχο Στέφανο Κολοκούρη και ένα από την Μυτιλήνη των 12 ατόμων, με επικεφαλής τον περιφερειακό διευθυντή Β. Αιγαίου ταξίαρχο Λευτέρη Ελευθερειάδη.

Επίσης, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη από την Ελευσίνα συμμετείχαν με μόνο μία ρίψη στην περιοχή, καθώς οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν ήταν εξαιρετικά δυσμενείς, με τους νότιους ανέμους να ξεπερνούν και τα 8 μποφόρ με αποτέλεσμα όλο το έργο της κατάσβεσης να το επωμιστούν οι επίγειες δυνάμεις.
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin
Ως αργά χθες το βράδυ υπήρχαν συνεχείς αναζωπυρώσεις και για το λόγο αυτό, το σύνολο σχεδόν των δυνάμεων παραμένει στην περιοχή, ενώ αν δεν υπάρξει νέα ενίσχυση των ανέμων -ήδη έχουν πέσει στα 5 μποφόρ- γρήγορα θα τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v