Η Σακοράφα για διαπραγματεύσεις και σενάριο δημοψηφίσματος

Μιλώντας στον realfm 97.8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ...

  • Real.gr
Η Σακοράφα για διαπραγματεύσεις και σενάριο δημοψηφίσματος
Μιλώντας στον realfm 97.8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σοφία Σακοράφα αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην πορεία των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους εταίρους.

«Από φύση είμαι αισιόδοξος άνθρωπος, άρα αυτό που πιστεύω είναι ότι θα οδηγηθούμε σε μία συμφωνία έστω και μετά από μία σκληρή διαπραγμάτευση, προς όφελος του ελληνικού λαού. Το Eurogroup είναι πάρα πολύ σκληρός μηχανισμός, εξυπηρετεί πολύ συγκεκριμένα συμφέροντα και όχι βέβαια των λαών.

Αυτή η διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, είναι μια δύσκολη μάχη και στη μάχη αυτή καθετί που κερδίζει η ελληνική κυβέρνηση, δεν αποτελεί κέρδος μονάχα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των λαών και της ίδιας Δημοκρατίας. Κάθε μάχη που χάνεται είναι κέρδος πάνω στο πολλαπλό κέρδος των τραπεζών.

Γι’ αυτό, η μάχη που δίνει η ελληνική κυβέρνηση δεν αφορά στενά μόνο τον ελληνικό λαό, αλλά την ίδια την υπόσταση της Ευρώπης, αν θέλουμε να μιλάμε για μια Ευρώπη της Δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης που τον τελευταίο καιρό μάλλον μας έχει διαψεύσει.

Την κυβέρνηση την βαραίνει μια πάρα πολύ μεγάλη ευθύνη, μία ευθύνη ιστορικών διαστάσεων και θα κριθούμε από τον ελληνικό λαό και στο σύνολο από τους λαούς της Ευρώπης», τόνισε.

Στην επισήμανση ότι ο πρωθυπουργός έχει πει ότι εργαζόμαστε για έναν έντιμο συμβιβασμό, αμοιβαία επωφελή και στο ερώτημα αν ένας έντιμος συμβιβασμός πρέπει να τεθεί στην κρίση του ελληνικού λαού με τη μορφή του δημοψηφίσματος, η ίδια ανέφερε:

«Για μένα έντιμος συμβιβασμός σημαίνει ότι πρέπει να κατανοήσουν οι εταίροι μας ότι τα προγράμματα, τα Μνημόνια και όλες οι πιέσεις δεν έχουν αποτέλεσμα. Ο ελληνικός λαός τα τελευταία πέντε χρόνια έχει κατασπαραχθεί.

Στο τραπέζι πρέπει να μπουν αυτά τα θέματα, με ανοιχτά μυαλά, ανοιχτή καρδιά και από τις δύο πλευρές. Η ελληνική πλευρά να παραθέσει τα δικά της προβλήματα και εκείνοι να κατανοήσουν τα προβλήματα που δημιούργησαν και οι ίδιοι μέσα από τα λάθος προγράμματα που δώσανε και αυτό μπορεί να καταλήξει σε έναν έντιμο συμβιβασμό.

Σε περίπτωση που δεν καταλήξουμε σε ένα συμβιβασμό που θα ήταν προς όφελος του ελληνικού λαού, έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα συγκεκριμένο ερώτημα και κάποιους αυτό τους ενοχλεί σαν γεγονός, αλλά είναι αυτή πραγματικότητα που ζούμε.

Όσο κι αν ξενίζει και να αντιμετωπίζεται με τρομολαγνεία από τα Μέσα αυτό είναι το διακύβευμα: Αν τα πράγματα φτάσουνε στο σημείο υπερασπιζόμενοι τη δημοκρατία, δεν μπορώ να καταλάβω από που θα αντλήσει η κυβέρνηση το δικαίωμα να υποχωρήσουμε σε θέματα που λέγαμε και λέμε ότι είναι κόκκινες γραμμές.

Αυτή η κυβέρνηση υπάρχει, γιατί έχει τη στήριξη του λαού μας. Είναι μια αριστερή κυβέρνηση. Δεν μπορεί να υπάρξει, αν διαπιστωθεί δυσαρμονία ανάμεσα σε αυτή και στο ελληνικό αιτούμενο που ήταν η ψήφος, την οποία άντλησε στις εκλογές.

Δεν είναι ούτε παράξενο, ούτε κακό σε μία φάση που θα έχουμε φτάσει στο ακρότατο σημείο της διαδικασίας της διαπραγμάτευσης, όπου τα πράγματα θα είναι πάρα πολύ σκληρά να μην ενημερωθεί ο ελληνικός λαός και να μην έχει την τελευταία λέξη πάνω σε αυτό».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97.8 Η ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v