ΝΔ: Η χώρα κάθεται πάνω σε δυο «νάρκες»

«Νάρκες» για τη χώρα κατά τον Αντ. Σαμαρά μεταναστευτικό και δημόσια ασφάλεια. Ευθύνες στον ίδιο τον πρωθυπουργό από τη ΝΔ που προεκλογικά «έσπειρε υποσχέσεις παθητικής στάσης και τώρα θερίζει θύελλες».

  • Real.gr
ΝΔ: Η χώρα κάθεται πάνω σε δυο «νάρκες»
«Προεκλογικές εξαγγελίες, παθητική στάση, απουσία σχεδίου, υπουργικές συγκρούσεις». Με αυτόν τον τρόπο περιγράφουν στη ΝΔ την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τόσο στο μεταναστευτικό, όσο και στα ζητήματα της ασφάλειας.

Αντικρουόμενες δηλώσεις και κακές σχέσεις μεταξύ των αρμοδίων υπουργών και χρήση μιας επικοινωνιακής πολιτικής τις πρώτες μέρες μετά τις εκλογές με το «άδειασμα» της Αμυγδαλέζας και τη μεταφορά των μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας.

Για τη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά οι εξελίξεις σε αυτά τα δυο μέτωπα ίσως να είναι δυσκολότερα αναστρέψιμες ακόμη και από τις εξελίξεις στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους. Και αυτό γιατί όπως εκτιμούν στη ΝΔ τα ζητήματα της ασφάλειας μέχρι και σήμερα αποτελούν ένα είδος «ταμπού» για το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και της ίδιας της κυβέρνησης - όπως φάνηκε από τη συζήτηση για το νομοσχέδιο Παρασκευόπουλου, τις δηλώσεις του περί "διαλόγου με τους κουκουλοφόρους" αλλά και από τις συντονισμένες επιθέσεις που δέχθηκε ο Γιάννης Πανούσης όταν «τόλμησε» να ακουμπήσει αυτά τα θέματα.

Και παρά την κριτική που δέχθηκε προεκλογικά ο ίδιος ο κ. Σαμαράς για τη «δοσολογία» που επέλεξε στα θέματα «νόμου και τάξης», εντούτοις αναμένεται ότι θα επανέλθει σε αυτά τα ζητήματα όπως και στο μείζον πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης ζητώντας ευθύνες από τον ίδιο τον πρωθυπουργό ο οποίος, κατά τον πρόεδρο της ΝΔ, καλλιέργησε προεκλογικά όλο αυτό το κλίμα της «χαλαρής και παθητικής» πολιτικής και τώρα «θερίζει θύελλες», ρίχνοντας τις ευθύνες είτε στα κανάλια, είτε στην αξιωματική αντιπολίτευση - παρά το γεγονός όπως λένε στη Λ. Συγγρού - ότι τόσο το Ποτάμι όσο και το ΠΑΣΟΚ έχουν ήδη προειδοποιήσει την κυβέρνηση ότι «παίζει με τη φωτιά» με αυτά τα θέματα.

Και ερμηνεύοντας την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου αργά χθες το βράδυ, πιστεύουν ότι η κυβέρνηση δεν έχει αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης ή δεν μπορεί το Μαξίμου να επιβληθεί σε ζητήματα που πιθανώς θα προκαλέσουν αντιδράσεις μέσα στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ήδη, πάντως από χθες, και παρά τις επίσημες ανακοινώσεις από τον εκπρόσωπο της ΝΔ Κώστα Καραγκούνη και τον αρμόδιο Τομεάρχη Θ. Φορτσάκη - για μετανάστευση και κατάληψη αντίστοιχα, Νίκος Δένδιας και Βασίλης Κικίλιας έσπευσαν μέσω του twitter να πάρουν θέση στο ζήτημα του μεταναστευτικού - πάνω στο οποίο έχουν «επενδύσει» και οι δυο - επικρίνοντας την κυβέρνηση για την πολιτική που είχε ακολουθήσει προεκλογικά μετατρέποντας ουσιαστικά τη χώρα σε έναν πόλο έλξης επιπλέον παράνομων μεταναστών.
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin
Στη Λ. Συγγρού παρατηρούν όλο το τελευταίο διάστημα τη «σιωπή» από τον κυβερνητικό εταίρο του Αλέξη Τσίπρα, Πάνο Καμμένο και τους Ανεξάρτητους Έλληνες, για τη μεταναστευτική «βόμβα» και τις δραματικές εξελίξεις στο μέτωπο της ασφάλειας και της συνεχιζόμενης κατάληψης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών - και όπως εκτιμούν στη ΝΔ - αν δεν αλλάξει γρήγορα πολιτική η κυβέρνηση στα ζητήματα «νόμου και τάξης» τότε πολύ σύντομα θα αντιμετωπίσει και ενδοκυβερνητικό πρόβλημα όχι μόνο από τα «δεξιά» της αλλά και από υπουργούς της που συντάσσονται απολύτως με τις θέσεις του αρμόδιου υπουργού Γιάννη Πανούση.

Στη ΝΔ σχολίασαν με σκωπτικό τρόπο τη διαρροή από το Μέγαρο Μαξίμου περί «έκτακτου σχεδίου» για την αντιμετώπιση του προβλήματος και κάποιοι μάλιστα έσπευσαν να υπενθυμίσουν τις δηλώσεις υπουργών ότι σε περίπτωση κατάρρευσης της Ελλάδας η κυβέρνηση θα στείλει... ορδές μεταναστών στο κέντρο της Ευρώπης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v
Απόρρητο