Στη Βαγδάτη ο Μπαν Κι-μουν

Ο γγ του ΟΗΕ θα έχει συναντήσεις με μέλη της ιρακινής ηγεσίας.

  • Real.gr
Στη Βαγδάτη ο Μπαν Κι-μουν
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν έφθασε σήμερα στη Βαγδάτη, όπου θα έχει συναντήσεις με μέλη της ιρακινής ηγεσίας, επιβεβαίωσε αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών.

"Ο γενικός γραμματέας θα συναντήσει μέλη της ιρακινής ηγεσίας για να συζητήσουν τις εξελίξεις στον πολιτικό τομέα και τον τομέα της ασφάλειας στη χώρα", είπε ο αξιωματούχος, ο οποίος ωστόσο δεν είναι εξουσιοδοτημένος να σχολιάσει την επίσκεψη του γγ του ΟΗΕ, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η τελευταία φορά που ο Μπαν επισκέφθηκε το Ιράκ ήταν τον Αύγουστο.

Η επίσκεψή του πραγματοποιείται ενώ το Ιράκ εξακολουθεί να δοκιμάζεται από βίαιες συγκρούσεις με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο έχει καταλάβει σχεδόν το ένα τρίτο του ιρακινού εδάφους.

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin Ο Μπαν συμμετείχε το σαββατοκύριακο στη σύνοδο του Αραβικού Συνδέσμου στο Σαρμ ελ Σέιχ της Αιγύπτου, η οποία επικεντρώθηκε στις υπό τη Σαουδική Αραβία στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Υεμένη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v