Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρωσία: Νήπια ποζάρουν με Καλάσνικοφ

Μικρά παιδιά έβγαλαν φωτογραφίες με Καλάσνικοφ σε ένα «μάθημα πατριωτισμού» για την Ημέρα των Υπερασπιστών της Πατρίδας. (ΦΩΤΟ)

  • Real.gr
Ρωσία: Νήπια ποζάρουν με Καλάσνικοφ
Φωτογραφίες μικρών κοριτσιών και αγοριών, οπλισμένων με πολεμικά όπλα για το «μάθημα πατριωτισμού» σε ένα νηπιαγωγείο της Αγίας Πετρούπολης έκαναν το γύρο του κόσμου μέσω του Διαδικτύου προκαλώντας έντονες διαμαρτυρίες, καθώς οι οργανωτές αυτού του «εκπαιδευτικού» μαθήματος υποστηρίζουν ότι ο χειρισμός όπλων πρέπει να ενταχθεί στο σχολικό πρόγραμμα.

Τα μικρά παιδιά, ηλικίας 5-6 χρονών, φωτογραφήθηκαν κρατώντας Καλάσνικοφ και εκτοξευτές οπλοβομβίδων. Σύμφωνα με τους οργανωτές τα όπλα αυτά ήταν απλώς αντίγραφα. Ορισμένοι από τους μαθητές φορούσαν μπερέδες και κράνη ενώ δίπλα τους στέκει ένας άνδρας με στολή του ρωσικού στρατού. Η διευθύντρια του νηπιαγωγείου αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για το θέμα.

«Γιατί ένα παιδί να μην έχει το δικαίωμα να φέρει όπλο;» είπε από την πλευρά του ο Γιούρι Ντοροζίνσκι, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του «Κόκκινου Άστρου», μιας οργάνωσης πολιτών οι οποίοι ασχολούνται με πάθος με την πολεμική ιστορία και βοήθησαν στην οργάνωση αυτού του «πατριωτικού μαθήματος» παρέχοντας τα αντίγραφα των όπλων.



Το μάθημα αυτό ήταν ενταγμένο στη γιορτή για την «Ημέρα των Υπερασπιστών της Πατρίδας» που τιμάται κάθε χρόνο στις 23 Φεβρουαρίου. «Είναι ηλίθιο να τους μαθαίνεις τον πατριωτισμό χωρίς να τους δείχνεις» ποια είναι η πραγματικότητα, πρόσθεσε ο Ντοροζίνσκι τονίζοντας ότι οι γονείς των παιδιών υποστήριξαν την πρωτοβουλία αυτή.

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v