Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Αναστασιάδη

Η Λευκωσία διαπραγματεύθηκε σκληρά με την τρόικα, δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος.

  • Real.gr
Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Αναστασιάδη
Η κυπριακή κυβέρνηση, δήλωσε ο εκπρόσωπος της, Νίκος Χριστοδουλίδης, διαπραγματεύθηκε και διαπραγματεύεται σκληρά με την τρόικα και πέτυχε σημαντικούς στόχους.

Ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι Ελλάδα και Κύπρος βρέθηκαν αντιμέτωπες με την τρόικα «κάτω από εντελώς διαφορετικές συνθήκες».

Μιλώντας στο ΡΙΚ ο κ. Χριστοδουλίδης υποστήριξε ότι «πράγματα, τα οποία πέτυχε η Λευκωσία στο πεδίο της διαπραγμάτευσης, επιχειρεί να τα πετύχει σήμερα η Αθήνα».

Μία από τις σημαντικότερες επιτυχίες, τόνισε, η οποία μετρίασε και τις επιπτώσεις του προγράμματος προσαρμογής στον κυπριακό λαό, ήταν η χρονική μετατόπιση της υποχρέωσης για πρωτογενές πλεόνασμα 4% από το 2016, στο 2018.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ ο Έλληνας πρωθυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον πρόεδρο Αναστασιάδη, τον οποίο ενημέρωσε εκτενέστερα για τη συμφωνία στο Γιούρογκρουπ και τον ευχαρίστησε για τη θετική στάση της Λευκωσίας στις προσπάθειες, που καταβάλλει η Αθήνα.

Εξάλλου, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος δήλωσε ότι η Κύπρος έπρεπε να διεκδικήσει περισσότερα, αλλά πάντα υπάρχει χρόνος, όπως είπε, να το πράξει.
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin
Αν και χαρακτηρίζει ορθή την πολιτική της Αθήνας, ο ίδιος τονίζει πως «για να επιβιώσει το ελληνικό κράτος, πρέπει οι Έλληνες να συμπεριφερθούν υπεύθυνα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v
Απόρρητο