Παλαιστίνη: «Τρομοκρατία» η δολοφονία των τριών μουσουλμάνων

Οι Παλαιστίνιοι ζητούν από τις αμερικανικές αρχές να συμμετάσχουν στις έρευνες για τη δολοφονία τριών νεαρών μουσουλμάνων στη Βόρεια Καρολίνα.

  • Real.gr
Παλαιστίνη: «Τρομοκρατία» η δολοφονία των τριών μουσουλμάνων
Η παλαιστινιακή κυβέρνηση χαρακτήρισε "τρομοκρατία" τη δολοφονία τριών νεαρών μουσουλμάνων φοιτητών στο Τσάπελ Χιλ της Βόρειας Καρολίνας και ζήτησε από τις αμερικανικές αρχές να συμμετάσχουν και παλαιστίνιοι στις σχετικές έρευνες.

Η αστυνομία απήγγειλε κατηγορίες εναντίον ενός γείτονα των θυμάτων -του 23χρονου Ντία Σάντι Μπαρακάτ, της συζύγου του Γιούσορ Άμπου Σάλια, 21 ετών και της 19χρονης αδελφής της Ραζάν Άμπου Σάλια- κι ανακοίνωσε ότι το περιστατικό ακολούθησε έναν καυγά για μία θέση στάθμευσης.

Αλλά οι αρχές δήλωσαν ότι ερευνούν το ενδεχόμενο ο δράστης Κρεγκ Στίβεν Χικς να είχε θρησκευτικό κίνητρο επειδή τα θύματα ήταν μουσουλμάνοι.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε "αμερικανό εξτρεμιστή και ρατσιστή γεμάτο μίσος" τον Χικς και πρόσθεσε ότι το συμβάν υποδηλώνει αύξηση των επικίνδυνων διακρίσεων εις βάρος των μουσουλμάνων Αμερικανών.

"Θεωρούμε ότι πρόκειται για μία σοβαρή ένδειξη αύξησης του ρατσισμού και του θρησκευτικού εξτρεμισμού που συνιστά ευθεία απειλή για τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων αμερικανών πολιτών που ακουλουθούν την ισλαμική πίστη", αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Το υπουργείο ζήτησε τη διενέργεια "σοβαρής έρευνας και την συμμετοχή παλαιστίνιων ερευνητών για να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες αυτών των προμελετημένων φόνων" στο Τσάπελ Χιλ.
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin
Χθες Παρασκευή, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία χαρακτηρίζει το περιστατικό "άγριο και στυγερό" έγκλημα και πρόσθεσε ότι "στις ΗΠΑ, κανείς δεν θα έπρεπε ποτέ να μπαίνει στο στόχαστρο για αυτό που είναι, για την εμφάνισή του ή για τις πεποιθήσεις του".

Την Πέμπτη, ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν άσκησε κριτική εις βάρος του Ομπάμα επειδή "παρέμεινε σιωπηλός" απέναντι στη δολοφονία των τριών φοιητητών, που προκάλεσε το παγκόσμιο ενδιαφέρον και ανησυχία για την ασφάλειά τους σε ορισμένους μουσουλμάνους Αμερικανούς.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v