Αλβανία: Ανησυχία για τα βίαια επεισόδια στην Πρίστινα

Το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας παρακολουθεί στενά τις τελευταίες εξελίξεις στο Κόσοβο και εκφράζει την ανησυχία του για τα επεισόδια βίας που εκδηλώθηκαν χθες στους δρόμους της Πρίστινας,

  • Real.gr
Αλβανία: Ανησυχία για τα βίαια επεισόδια στην Πρίστινα
 Το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας παρακολουθεί στενά τις τελευταίες εξελίξεις στο Κόσοβο και εκφράζει την ανησυχία του για τα επεισόδια βίας που εκδηλώθηκαν χθες στους δρόμους της Πρίστινας, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το αλβανικό ΥΠΕΞ καλεί όλους τους πολιτικούς ηγέτες στο Κόσοβο να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να πάρουν αποστάσεις από τέτοιου είδους βίαιες ενέργειες, που δεν βοηθούν στη σταθερότητα της χώρας.
 
Η αποκατάσταση της τάξης και της ηρεμίας είναι εξέχουσας σημασίας και συμβάλλουν στη δημοκρατική σταθερότητα του Κοσόβου, επισημαίνεται.

Το αλβανικό ΥΠΕΞ καλεί, επίσης, όλες τις πολιτικές δυνάμεις στο Κόσοβο να κάνουν χρήση των θεσμών προκειμένου να αρχίσει εκ νέου ο διάλογος με τη νεοσυγκροτηθείσα κυβέρνηση, καθώς αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να εξομαλυνθεί η κατάσταση, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Χθες, βίαια επεισόδια ξέσπασαν στην Πρίστινα, στη διάρκεια αντικυβερνητικής διαδήλωσης που διοργάνωσαν κόμματα της αντιπολίτευσης και οργανώσεις πολιτών.
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v